Dolar 32,5552
Euro 34,8713
Altın 2.429,54
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Afyonkarahisar Belediyesi ile çalışanlar arasında ipler gerildi

Afyonkarahisar Belediyesi ile çalışanlar arasında ipler gerildi
2

Belediye İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin, yaklaşık bin çalışan için Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2022 yılı için sıfır zam teklifinde bulunduğu kaydederek, “Bu sıfır zam teklifinin üyelerimiz ve sendikamızca kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Başkan Şahin, Afyonkarahisar Belediyesi ile sendika arasında devam eden toplum iş sözleşmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Toplu iş görüşmesinde sonuca ulaşamadıklarını kaydeden Başkan Şahin, “İşveren tarafından bir önceki sözleşmeden doğan enflasyon farkından dolayı yüzde 23 ücret zammı yapıldığını, bunun üzerine tekrar ücret zammı veremeyiz denilmektedir. Bu gelen ücret artışı, geçmiş olduğumuz yılın son altı ayına ait enflasyon farkı yansımasıdır. Halbuki bu yılın ilk üç aylık enflasyonu ise yüzde 21,37 oranındadır. 2022 yılı için sıfır zam teklifi üyelerimiz ve sendikamızca kabul edilmesi mümkün değildir. Hayat pahalılığı ciddi bir şekilde artarken bir yıl süreli sıfır zam teklifi şaşkınlık yaşatmıştır. İşverenin sunmuş olduğu sıfır zam teklifi ile anlaşma sağlanamamıştır” dedi.

“Üyelerimize işten çıkartma tehdidi ile baskılar yapılmaktadır”

Grev haklarının baskılarla sabote edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yine Yüntaş Akaryakıt Gıda İçeçek Turizm Mermer Elektrik Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinde çalışmakta olan 960 işçimize adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 25 Kasım 2021 tarihinde, Atık Su Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği Personel Limitet Şirketinde çalışmakta olan 23 üyemiz adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 29 Kasım 2021 tarihinde başlamıştır. İlk görüşme tarihinden bu güne kadar yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştır. Üyelerimizin alacağı her türlü kararın arkasındayız. Yasal hakları olan grev oylaması isteyen üyelerimize baskılar artmaktadır. Hatta kadrolu işçilerimizin ikramiyeleri günü geçmesine rağmen ödenmemiştir. Yasal çerçevede hiçbir kimseye zarar vermeden yasal yollardan hak aramak suçmuş gibi üyelerimize işten çıkartma tehdidi ile baskılar yapılmaktadır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.