Dolar 32,3532
Euro 34,7719
Altın 2.400,24
BİST 10.344,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 12°C
Paz 16°C

Afyonkarahi̇sarda ‘Cumhuri̇yet Coşkusu

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU YURT GENELİNDE OLDUĞU GİBİ CUMHURİYETİN KAZANILDIĞI TOPRAKLAR OLAN AFYONKARAHİSAR’DA DA COŞKU İÇERİSİNDE KUTLANDI. KUTLAMALARA ANNESİNİN KUCAĞINDA KATILAN 3 AYLIK BEBEK İLE 50 KİLOMETRELİK YOLDAN COŞKUYA ORTAK OLMAK İÇİN GELEN 64 YAŞINDAKİ ADAM ADETA ‘BEŞİKTEN MEZARA CUMHURİYET’ SÖYLEMİNİ YANSITAN BİR GÖRÜNTÜ OLUŞTURDU.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yurt genelinde olduğu gibi cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da da coşku içerisinde kutlandı. Kutlamalara annesinin kucağında katılan 3 aylık bebek ile 50 kilometrelik yoldan coşkuya ortak olmak için gelen 64 yaşındaki adam adeta ‘beşikten mezara cumhuriyet’ söylemini yansıtan bir görüntü oluşturdu.

Kurumsal Web Tasarım

Cumhuriyet Bayramı Afyonkarahisar’da coşku içerisinde kutlandı. Kentte kutlamaların adresi Zafer Meydanı oldu. Bayram programı Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. Şiirlerin okunduğu, halk oyunları ve müzik dinletisi gösterisi sonrası mehteran takımı ve bando gösterisi yapıldı. Halk oyunlarının gösterisinin ardından öğrencilerin açtıkları ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık’ pankartı büyük alkış aldı.

“Cumhuriyet sadece bir yönetim biçiminin bir idare sisteminin adı değil”

Törende konuşan Vali Yiğitbaşı, Türkiye’nin küresel ve bölgesel düzeyde edindiği kazanımları, millet iradesiyle harmanlayarak çağın önünde yürüyen bir devlet olmayı sürdüreceğini kaydederek, “Bu kutlu günde cumhuriyetimizin, tarihimiz ve cemiyetimiz için ne anlama geldiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Cumhuriyet sadece bir yönetim biçiminin, bir idare sisteminin adı değil, ondan daha fazla Türk milletinin bu topraklarda yaşama, var olma ve varlığını devam ettirme iradesinin adıdır. Bu yüzden Türk milleti kaynağını millet iradesinden almayan hiçbir kişiye, kuruma, zümreye ve örgüte iradesini teslim etmeyecektir. Millet ve devlet olarak, varlığımızı ve geleceğimizi korumak amacıyla son yıllarda yine tarihi bir mücadelenin içindeyiz. Terör örgütlerinin saldırılarından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yaşadığımız tüm hadiseler, bu tarihi mücadelenin tezahürleridir. Türk milleti, nasıl milli mücadelede, bağımsızlığını ve millet iradesini teslim etmediyse, bundan sonra da kendi iradesini teslim etmeyecektir. Küresel ve bölgesel düzeyde edindiği kazanımları, millet iradesiyle harmanlayarak çağın önünde yürüyen bir devlet olmayı sürdürecektir” dedi.

7’den 70’e bayram coşkusu yaşandı

Törenin en ilgi çeken katılımcısı ise annesinin kucağında kutlamaları izlemeye gelen Zeynep Ela oldu. Ağabeyinin kutlama programında bando takımında olduğu Zeynep Ela sevimliliği ile herkesin ilgi odağı olmayı başardı.

Törene izlemeye gelen bir başka vatandaş olan Arif Yayla ise törene katılmak için Çay ilçesine bağlı köyünden 50 kilometre yol geldiğini kaydederek, “Başka cumhuriyet de, bayrak da yok” dedi.

7’den 70’e bayram coşkusunun yaşandığı kentte kutlamalar huzur içerisinde geçti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.