Dolar 32,5975
Euro 34,7931
Altın 2.498,37
BİST 9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Afyon Kent Konseyi’ne Burcu Köksal ve Mahmut Koçak’tan tepki

Afyon Kent Konseyi’ne Burcu Köksal ve Mahmut Koçak’tan tepki
2

Afyon Kent Konseyi‘ne Burcu Köksal ve Mahmut Koçak’tan tepki… Büyük Taarruz mücadelesinin başladığı Afyon’da, Kent Konseyi logosundan Atatürk’ün fotoğrafı kaldırılmıştı. Belediyeye bağlı Kent Konseyi’nin logosunda şehrin simgesi olarak kabul edilen, Atatürk’ün Kocatepe’de çekildiği fotoğraf kaldırılmış ve yerine Paşa Cami’nin fotoğrafı yerleştirilmişti. Gelen tepkiler üzerine Kent Konseyi’nin logosuna tekrar Atatürk fotoğrafı yerleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Afyon Kocatepe’siz, Kocatepe Atatürk’süz olmaz

22.Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve Alternatif Politikalar Başkanı Mahmut Koçak logonun değiştirilmesinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak; ‘‘Afyonkarahisar Kent Konseyinin yeni logosunda Atatürk yoktu. Milletin tepkisi tusunami gibi herkese Haddini bildirdi. Afyonkarahisar Kocatepe’siz, Kocatepe Atatürk’süz olmaz” ifadelerini kullandı.

Böyle bir girişimin iyi niyetli hiçbir açıklaması olamaz

Afyonkarahisar CHP Milletvekili Burcu Köksal’da logonun değiştirilmesine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

Afyonkarahisar Kent Konseyinin logosundan Atatürk resminin çıkartılması karşısında tepkilerimiz üzerine Afyonkarahisar Belediye Başkanı geri adım atarak Atatürk resminin olduğu eski logonun yeniden kullanılacağı yeni logonun kullanılmayacağı yönünde açıklama yapmak zorunda kaldı. Bu karar olumlu olmakla birlikte tek başına yeterli değildir, zira Atatürk resmini logolardan çıkarmaya kalkan bir kent konseyi başkanının öyle Belediye Başkanının iddia ettiği gibi iyiniyetli olduğu düşünülemez. Böyle bir girişimin iyi niyetli hiçbir açıklaması olmaz. Bu ancak ve ancak Atatürk’le sorunu olan onu sevmeyen birinin yapacağı bir iştir. Biliyoruz ki Bu ülkede siyasi görüşü yaşam tarzı ne olursa olsun her Türk Atatürk’ü sever ancak Atatürk’ü sevmeyenler Onun kurtuluş savaşında denize döktüğü işgalcilerin torunlarıdır.”

Kent konseyi başkanının geçmişe dönük birçok sosyal medya paylaşımında Atatürk karşıtı olduğu yönünde iddialar kamuoyunda dolaşmaktadır. Kent Konseyi başkanının nasıl seçildiğini hepimiz biliyoruz. Seçildikten sonra yaptıkları da ortada. Atatürk’ün resmine bile tahammülü olmayan Kent Konseyi Başkanının derhal görevden el çektirilmesi gerekmektedir. Bu konuda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i kurtuluşun ve kuruluşun toprağı Afyonkarahisar’dan Atatürk’e minnet duyan bir vatan evladı olarak göreve davet ediyorum. Bir daha Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı hiçbir iş ve eyleme imza atmamasını istiyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.