Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 23°C

İl Sağlık Müdürü Bi̇lge: “Görme Duyusu, Hayatın Her Alanında Oldukça Önemli̇di̇r”

ESKİŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF. DR. UĞUR BİLGE, 13 EKİM DÜNYA GÖRME GÜNÜ’NDE YAPTIĞI AÇIKLAMADA, “GÖRME BOZUKLUĞU, ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLMEZSE YAŞAM BOYU BİREY İÇİN CİDDİ VE KALICI OLABİLECEK SONUÇLAR DOĞURABİLİR” DEDİ.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, 13 Ekim Dünya Görme Günü’nde yaptığı açıklamada, “Görme bozukluğu, zamanında müdahale edilmezse yaşam boyu birey için ciddi ve kalıcı olabilecek sonuçlar doğurabilir” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

13 Ekim Dünya Görme Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, “Dünya Görme Günü, her yıl ekim ayının ikinci perşembe günü düzenlenen, dünyanın dikkatini ve ilgisini körlüğün de dahil olduğu tüm görme bozukluklarına odaklamayı amaçlayan bir farkındalık günüdür. Görme duyusu, hayatın her alanında oldukça önemlidir. Görme olmadan yürüme, okuma, eğitim ve çalışma gibi yaşam kalitesinin arttırılması için gerçekleştirdiğimiz pek çok eylem güçleşir. Görme bozukluğu, zamanında müdahale edilmezse yaşam boyu birey için ciddi ve kalıcı olabilecek sonuçlar doğurabilir. Görme bozukluğu, göz ile doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili olan bir hastalığın, bir veya daha fazla görme fonksiyonunu etkilemesi olarak tanımlanmaktadır. Görme bozuklukları uzak ve yakın görme bozukluğu olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Görme bozukluğu, bireysel ve ekonomik düzeyde toplumları etkileyebilmektedir. Erken yaşta ciddi görme bozukluğu başlayan küçük çocuklar, gecikmiş motor, dil, duygusal, sosyal ve bilişsel gelişim yaşayabilirler. Okul çağındaki çocuklar daha düşük düzeyde eğitim başarısına sahip olabilmektedirler. Görme bozukluğu, yetişkin nüfusun da yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilmektedir. Görme bozukluğu olan yetişkinlerin işgücüne katılımları daha düşük ve daha az üretkendirler. Bu bireyler genellikle daha yüksek depresyon sıklığı ve kaygı durumu ile karşı karşıyadırlar. Yaşam boyu göz rahatsızlıkları ve görme bozukluğu ile ilişkili tüm ihtiyaçları karşılamak için sağlığın teşviki, önlenmesi, tedavisi ve rehabilitasyonu için etkili müdahaleler mevcuttur. Çocuklarda sık görülen görme kusurlarına yönelik tarama çalışmaları da bu programlar içindedir. Ülkemizde çocukluk çağında göz ve görme taraması programları yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.