Dolar 32,2040
Euro 35,0432
Altın 2.526,79
BİST 10.752,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Sal 27°C
Çar 24°C
Per 18°C
Cum 20°C

İl Sağlık Müdürü Bilge’den ’10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’ açıklaması

ESKİŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF. DR. UĞUR BİLGE ‘10 MAYIS DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ’ DOLAYISIYLA AÇIKLAMADA BULUNDU.

İl Sağlık Müdürü Bilge’den ’10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’ açıklaması
2

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge ‘10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’ dolayısıyla açıklamada bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

Fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak ve yaşamın her alanında fiziksel aktiviteye katılımı teşvik etmek amacıyla 10 Mayıs günü ‘Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’ olarak belirlendi. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü çerçevesinde açıklamada bulundu.

“Hareketsiz yaşamın meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 21-25’inin; diyabetin yüzde 27’sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30’unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir”

Fiziksel aktivitenin bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan biri olduğunu belirten Bilge açıklamasında şunları söyledi:

“Fiziksel aktivite, kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlanmaktadır. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan birisidir. Fiziksel inaktivite (hareketsizlik), obezite başta olmak üzere kronik hastalıklara sebebiyet vermektedir. Hareketsiz yaşamın meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 21-25’inin; diyabetin yüzde 27’sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30’unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Buna karşılık fiziksel aktivite; kan basıncını azaltır, HDL (Kolesterol) seviyesini arttırır ve kilo kontrolünü sağlar. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için haftada 150 dakikalık (haftanın 5 günü 30 dakikalık) orta şiddette bir egzersiz yetişkinler açısından yeterlidir. 1-4 yaş arası çocuklar, gün içinde farklı şiddetlerde toplam 180 dakikalık fiziksel aktivite yapmalıdırlar. 5-18 yaş arasındaki çocuk ve ergenler için ise, günde 60 dakika, orta şiddetliden yüksek şiddetli aktivitelere doğru şiddeti değişen aktiviteler önerilmektedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.