Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Az Bulutlu
Afyon
12°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 22°C

92 yıl önceki heyecan yine yaşandı

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN AFYONKARAHİSAR’IN DİNAR İLÇESİNE GELİŞİNİN 92’İNCİ YILDÖNÜMÜ KAPSAMINDA TÖREN DÜZENLENDİ. TÖRENDE TEMSİLİ OLARAK ATATÜRK TREN GARINDAN BANDO EŞLİĞİNDE KARŞILANDI.

92 yıl önceki heyecan yine yaşandı
2

Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine gelişinin 92’inci yıldönümü kapsamında tören düzenlendi. Törende temsili olarak Atatürk, tren garından bando eşliğinde karşılandı.

Kurumsal Web Tasarım

Belediye bandosu öncülüğünde istasyon garında başlayan kortej yürüyüşü öncesi etkinliğe katılanlara Türk bayrağı dağıtıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar bando eşliğinde istasyon garından Cumhuriyet Meydanı’na kadar çalınan marşlarla temsili bir yürüyüş yaptılar. Yapılan yürüyüş sonrasında Atatürk büstüne konulan çelenk sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, programda yaptığı konuşmada; “Bugün Dinar’ın tarihi için önemli bir gün. 12 Mart 1930’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilçemize teşrif ettiler. Bugün bunun anısına burada toplanmış bulunuyoruz. Bu yürüyüşü ve programı bu kutlu günün anısına gerçekleştirdik. Milletimizin ve vatanımızın bağımsızlığı için canıyla, kanıyla ve fikriyle mücadele eden şehitlerimizi şükranla rahmetle anıyorum. Gazilerimize hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyor, vefat edenlere yüce Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah böyle nice güzel etkinlikler ve programlara erişiriz” dedi.

Son olarak ise Dinar Halk Eğitim Merkezi Kır Efelerinin halk oyunları gösterisi sunuldu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.