Dolar 32,2302
Euro 34,9680
Altın 2.426,34
BİST 10.703,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 16°C
Pts 20°C
Sal 23°C

8 Posta Güverci̇ni̇nden 7Si̇ Eski̇şehi̇re Dönmeyi̇ Başardı

ESKİŞEHİR VE BOZÜYÜK GÜVERCİN DERNEKLERİNİN DÜZENLEDİĞİ ORTAKLAŞA POSTA GÜVERCİNİ YARIŞINDA VURAL GÖRER’İN 7 KUŞU BİN 50 KİLOMETREYİ TAMAMLAYARAK EVLERİNE ULAŞTI.

Eskişehir ve Bozüyük güvercin derneklerinin düzenlediği ortaklaşa posta güvercini yarışında Vural Görer’in 7 kuşu bin 50 kilometreyi tamamlayarak evlerine ulaştı.

Kurumsal Web Tasarım

Daha önce habere konu olan yarışta Eskişehirli Vural Görer, 8 posta güverciniyle birlikte yarışa katıldı. İlk kuşu 25 saatte bin 50 kilometrelik mesafeyi uçarak bir ilke imza atmıştı. Yarışlarda, güvercinler özel araçlarla geri gelmeleri istenen mesafeye götürülüyor. Gittikleri şehirde serbest bırakılan güvercinler, kümeslerine döndüklerinde yarışı tamamlamış oluyor. Yarışın ilk üç gününde aynı kümesten 4 güvercinin kümese dönmesi büyük bir başarı olarak görülürken, Görer’in kuşları arka arkaya gelmeye devam etti. Yarışın 9. günü itibariyle aynı kümesten 7 kuşun evine geri dönmesinin Türkiye’de bir ilk olduğu söyleniyor.

Son güvercininin de kümese dönmesini beklediğini söyleyen Vural Görer, bin 50 kilometrelik mesafede yüksek oranda başarı sağladığından bahsetti. Her sene daha uzun mesafeler için hazırlandıklarını vurgulayan Görer, bunun tesadüf olmadığını belirtti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.