Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C

46 Okulda 2 Bi̇n 794 Öğrenci̇ye İkli̇m Deği̇şi̇kli̇ği̇ Ve Enerji̇ Yöneti̇mi̇ Eği̇ti̇mi̇

TEPEBAŞI BELEDİYESİ, OKULLARDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR. TEMMUZ 2021’DEN BU YANA İLÇEDEKİ 46 OKULDA, 2 BİN 794 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ.

Tepebaşı Belediyesi, okullarda iklim değişikliği konusunda gerçekleştirdiği eğitimlere devam ediyor. Temmuz 2021’den bu yana ilçedeki 46 okulda, 2 bin 794 öğrenciye eğitim verildi.

Kurumsal Web Tasarım

Tepebaşı Belediyesi, iklim değişikliği konusunda çocuklarda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacı ile çalışmalarına devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ilçedeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi” eğitimleri, okul yönetimleri ile belirlenen program çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Okullara yönelik yapılan eğitimlerde öğrencilere çevresel problemler, geçmişten günümüze insan ve çevre ilişkisi, küresel ısınma ve iklim değişikliği etkileri, nedenleri, çözüm önerileri, karbon ayak izi, enerji verimliliği ve tasarruf konularında detaylı bilgiler veriliyor.

2 bin 794 öğrenciye eğitim verildi

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün kurulduğu tarihten bu yana (Temmuz 2021) 46 okuldan 2 bin 794 öğrenciye eğitim verildi. Son olarak eğitim çalışması düzenlenen okullar arasında Mithat Paşa İlkokulu, Ülkü İlkokulu ve Yunus Emre Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi yer aldı.

Ayrıca küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi bünyesinde yer alan Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda okullar veya öğrenci gruplarına (7-12 yaş) yönelik oyunlar eşliğinde Sürdürülebilir Yaşam ve İklim Atölyesi çalışmaları da devam ediyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.