Dolar 32,3853
Euro 34,5751
Altın 2.382,73
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 15°C
Cts 11°C

2022 yılında süneye geçit yok

2022 YILI BİTKİ SAĞLIĞI UYGULAMA PROGRAMI KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK PERSONELİNE “SÜNE MÜDACELESİ” EĞİTİMİ VERİLDİ.

2022 yılında süneye geçit yok
2

2022 Yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı dahilinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeline “Süne Mücadelesi” eğitimi verildi.

Kurumsal Web Tasarım

Eğitime Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Altıkat eşlik etti. Eskişehir Süne Koordinatör Yardımcısı Ziraat Mühendisi Köksal Topci tarafından süne mücadelesinde yapılması gerekenlerle ve mücadelenin nasıl yönetileceğiyle ilgili teknik bilgi verildi. Eğitime bu üretim sezonunda süne mücadelesi için oluşturulan 19 teknik ekip ve 1 merkez kontrol ekibinden ekip şefleri ile daha önce süne sürveylerinde görev almamış olan teknik personel katıldı.

İnsan beslenmesinde en çok kullanılan tarım ürününün buğdayın öneminin daha da arttığına değinilen Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklamasında, ”Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de hem ekiliş alanı bakımından 1.sırada hem de insan beslenmesinde en çok kullanılan tarım ürünü olan buğdayın günümüz şartlarında önemi daha da artmıştır. Tarımsal üretimin kalite ve miktarının arttırılmasının yanı sıra ürünün sofraya gelirken geçtiği aşamalarda kayba uğramaması ve kalitesinin korunması da bir o kadar önemlidir. Eskişehir’de her yıl binlerce dekar arazide sürvey çalışmaları yapılan süne, buğday ekiliş alanlarının en önemli zararlısıdır. Bu nedenle ilimizde 2022 yılında süne mücadelesi çalışmaları 11 ilçe 256 yerleşim biriminde 1 milyon 919 bin 930 dekar alanda yaklaşık 67 teknik personel ve 20 araçla yürütülecektir” ifadelerine yer verildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.