Dolar 32,3765
Euro 34,7849
Altın 2.432,74
BİST 9.962,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 14°C

13. Gastronomi̇ Ensti̇tüsü Afyonkarahi̇sarda Açılacak

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER’İN GEÇTİĞİMİZ AYLARDA YAPMIŞ OLDUĞU AFYONKARAHİSAR ZİYARETİ ESNASINDA TÜRKİYE’NİN 13. GASTRONOMİ ENSTİTÜSÜ’NÜN AFYONKARAHİSAR’DA AÇILACAĞINA DAİR MÜJDESİNDE ÖNEMLİ BİR GELİŞME YAŞANDI.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 13. Gastronomi Enstitüsü’nün kentte açılacağını kaydederek, “İlimizde açılacak bu enstitü sayesinde öğrencilerimiz şehrimizin birçok değeri ile ilgili eğitimler alacak. Yaş sınırının olmayacağı bu enstitü sayesinde sektörel ihtiyaçlara göre şekillenecek müfredat ile katılımcılar en üst düzey eğitim alarak mezun olacaklar” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu Afyonkarahisar ziyareti esnasında Türkiye’nin 13. Gastronomi Enstitüsü’nün Afyonkarahisar’da açılacağına dair müjdesinde önemli bir gelişme yaşandı. Bakan Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer, MEB Bakan Danışmanı Nur Özkaya, Afyonkarahisar Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı makamında ziyaret etti.

Ziyareti sonrasında Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin kentte açılması planlanan Olgunlaşma ve Gastronomi Enstitüleri hakkındaki sunumlarını Bakan Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer ve Özkaya ile birlikte dinledi. Toplantıya başkanlık eden Vali Yiğitbaşı, enstitüyle ilgili şunları söyledi:

“İlimizde açılacak bu enstitü sayesinde öğrencilerimiz şehrimizin birçok değeri ile ilgili eğitimler alacak. Yaş sınırının olmayacağı bu enstitü sayesinde sektörel ihtiyaçlara göre şekillenecek müfredat ile katılımcılar en üst düzey eğitim alarak mezun olacaklar. Bununla birlikte, iş yeri açma belgesine sahip olarak alanlarında uzmanlaşıp şehrimizin değerlerini her platformda yaşatacaklar. Kurulacak enstitümüzde, UNESCO tescilli Gastronomi değerlerimizden tutun da dokuma, keçe işçiliği ve hatta mermer işlemeye kadar birbirinden farklı dallarda uzun vadeli eğitim verilmesi planlanmaktadır.”

“Kültürel mirasımızın yeniden canlanmasına vesile olacaktır”

Afyonkarahisar’ın tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan toplantı esnasında, Afyonkarahisar’ın kültürel potansiyelinin bu enstitü için zengin bir kaynak olacağını ifade eden Bakan Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer, “Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan himayelerinde açılan bu enstitüler gerçekten kültürel mirasımızın yeniden canlanmasına vesile olacaktır. Özellikle kadınlarımızın girişimci ve yenilikçi becerilerinin ortaya çıkarılması için eşsiz bir fırsat sunacaktır.”

Açılacak enstitü için kadro işlemlerinin tamamlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ise Afyonkarahisar’a yakışır, Türkiye’de de sayılı bir enstitü olacağını vurguladı.

Toplantı sonrasında misafirleri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Çıraklık Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.