Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

100 Fotoğraf Sever Ve Fotoğraf Sanatçılarının Rotası Bi̇leci̇k Oldu

100 FOTOĞRAF SEVER VE FOTOĞRAF SANATÇILARININ ROTASI BİLECİK OLDU

100 fotoğraf sever ve fotoğraf sanatçılarının gözdesi 150 yıldır aynı tohumdan Bilecik’te üretilen ’Çukurören Biberi’ oldu.

Kurumsal Web Tasarım

Havanın soğumasına ve yağan yağmura rağmen Çukurören köyüne ve ismini aldığı biberine hayranlıklarını gizlemeyen fotoğraf sever ve fotoğraf sanatçıları bol bol resim çektiler. Yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, “150 yılı aşkın ata tohumu ile hala tadını ve lezzetini koruyan, tescilli coğrafi ürünü; en tatlı, en kıymetli, en güzel acısı olan Çukurören biberi. Tadı kadar inci gibi büyük zahmetlerle köylü teyzelerimizin köy duvarlarına narin elleriyle dizip astığı o muhteşem görüntüsü ile de yerli ve yabancı turist ve fotoğraf sanatçılarının büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Bugün yaklaşık 100 fotoğraf sever ve fotoğraf sanatçılarının rotası Çukurören köyü oldu. Havanın soğumasına ve yağan yağmura rağmen Çukurören köyüne ve ismini aldığı biberine hayranlıklarını gizleyemedi. İstanbul’dan gelen misafirler bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmediler. Programın ikinci bölümünde ise Çukurören köyünden rotasını Pazartesi’ne çeviren kafile orada da Kınık Çömlek Köyü ve Küçük Elmalı Tabiat Parkı’na uğrayarak çömlek yapımını deneyimleyip, Küçükelmali Tabiat Parkında doğa ile baş başa kaldılar. Bizler de Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak şehrimizin tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini gezerek tanıtılmasına katkı sağlayan bu güzel ekibe sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.