Dolar 32,3004
Euro 34,8381
Altın 2.414,17
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Açık
Afyon
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 12°C

1 Mi̇lyar Tl Yatırımla 2 Bi̇n 500 Ki̇şi̇ni̇n Çalışacağı 2 Yeni̇ Fabri̇ka Kurulacak

1 MİLYAR TL YATIRIMLA 2 BİN 500 KİŞİNİN ÇALIŞACAĞI 2 YENİ FABRİKA KURULACAK

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Söğüt’e 1 milyar TL yatırımla 2 bin 500 kişinin çalışacağı 2 yeni fabrika kurulacağı müjdesini verdi.

Kurumsal Web Tasarım

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, bir holding Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen’i ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmede; holdingin bir markası çatısı altında Bilecik’in Söğüt ilçesine 1 milyar TL bütçeyle açacağı 2 yeni fabrika yatırımı değerlendirildi. 10 Eylül 2022’de temelleri atılması planlanan fabrikalarda toplamda 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği, 2024 yılının sonuna kadar tamamlanması hedeflenerek vitrifiye ve seramik üretiminin yapılacağı açıklandı.

“Bilecik’imizin ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar sunacaktır”

Bilecik’te kurulan her yeni fabrikayla şehrimizin ve ülkemizin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlanarak ülke ekonomisinin gücüne güç katıldığının altını çizen Vali Kızılkaya; “Bu holding çatısı altından Bilecik’imize önemli bir üretim tesisini daha kazandıracağız inşallah. Açılacak olan 2 yeni fabrikanın hemşehrilerimize sağlayacağı istihdamın yanı sıra Bilecik’imizin ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar sunacaktır. Önümüzdeki 10 Eylül’de temelini atacağımız tesislerin, 2024 yılı sonunda da açılış kurdelelerini kesmeyi planlıyoruz. Böylece Söğüt’te üretilecek olan seramik ve vitrifiye ürünleri dünyanın her yerine gönderilecek” diyerek yatırımların Bilecik’e hayırlı olmasını diledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.