Dolar 32,5638
Euro 34,9584
Altın 2.445,56
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 19°C

Zabıtadan işyerlerine ruhsat denetimi

BİLECİK’TE DENETLEME ÇALIŞMALARINI TİTİZLİKLE SÜRDÜREN BİLECİK BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI EKİPLER, HAKSIZ REKABET VE KAZANCIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ESNAFLARI RUHSAT ALMALARI KONUSUNDA UYARIYOR.

Zabıtadan işyerlerine ruhsat denetimi
2

Bilecik’te denetleme çalışmalarını titizlikle sürdüren Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, haksız rekabet ve kazancın önüne geçmek için esnafları ruhsat almaları konusunda uyarıyor.

Kurumsal Web Tasarım

Zabıta Müdürü Sali Yılmaz öncülüğünde zabıt ve ruhsat denetim ekibi kent merkezinde faaliyet gösteren işyerlerine yönelik denetimlerini devam ettiriyor. Denetimlerde esnafları ruhsat almaları konusunda uyaran ekipler, ruhsatı olmayan bazı işyerlerini ise 24 saat süre tanıdılar. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan çalışan işyerlerinin tespitlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Müdürü Sali Yılmaz, “İşyerlerini kayıt altına alınarak haksız rekabeti önlemek istiyoruz. Ruhsat almadan faaliyet gösteren işyerlerine verilen süre sonunda işyerleri açma ve çalışma ruhsatını ibraz edemediği takdirde 9207 sayılı işyeri açma ve çalıştırma yönetmeliğinin 6’ncı maddesine istinaden ruhsat alamayan işyerleri yasal işlemler sonucunda mühürlenerek faaliyetlerine son verilmektedir” dedi.

“Esnafımız duyarlı olsunlar”

Esnafımızın mağdur duruma düşmemeleri için zabıtanın uyarılarını dikkate almalarını isteyen Yılmaz, bu konuda denetimlerin devam edeceğini söyledi. Kent nüfusun artması ile doğru orantılı olarak yeni işyerlerinin açıldığına dikkat çeken Yılmaz, “Esnaflarımızın yasal prosedürlere uymalarını istiyoruz. Yasalara uyan vergisini ödeyen esnaflarımızın mağdur edilmesini önlemek için çalışmalarımız ve denetimlerimiz sürüyor” dedi.

Denetim ve incelemelerin geniş kapsamlı olarak her alanda devam edeceğini de sözlerine ekleyen Yılmaz, esnafların ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.