Dolar 32,3665
Euro 34,7945
Altın 2.394,36
BİST 10.255,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Nükleer Sanayi Derneği’ne Çin’den yeni üye

Nükleer Sanayi Derneği’ne Çin’den yeni üye
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’de nükleer enerji alanında yatırım yapmak isteyen global firmalar ile yerli sanayicileri bir araya getirerek, nükleer enerji sektörünün gelişmesini amaçlayan Nükleer Sanayi Derneği (NSD), yeni üyeleriyle büyümeye devam ediyor.

Çin’in Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC) NSD’nin en yeni üyesi olarak, yerli sanayicilere teknoloji ve bilgi transferi konusunda tecrübelerini aktaracak.

Brezilya, Avustralya, Malta, Pakistan gibi 47 ülke ve bölgede faaliyet gösteren SPIC, merkezi güç ve ısı üretimi, tüketici dostu entegre akıllı enerji, yeşil enerji alanında Çin’in beş büyük elektrik üreticisi arasında yer alıyor.

YERLİ FİRMALARIMIZIN SPIC’İN TEDARİK ZİNCİRİNE GİRMESİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Alikaan Çiftçi, “Nükleer enerjinin lider global üreticilerinden Çin Devlet Enerji Yatırım Şirketi SPIC’in derneğimizin üyeleri arasına katılması, yerli üreticilerimiz için katma değer sağlayacak. Ülkemizde kurulması planlanan üçüncü nükleer enerji santrali projesiyle de ilgilenen SPIC firmasının deneyimlerinden yerli sanayicilerimiz yararlanabilecek ve aynı zamanda firmanın tedarik zincirinin bir parçası olmak için fırsatlar yakalayacak. Üyelerimizi artırmak ve bu alanda sektörümüz için değer üretmek için çalışmaya devam ediyoruz. Çin Nükleer Enerji Derneği (CNEA) ile de çok yakında iş birliği anlaşması yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye’de nükleer sektörün gelişmesine öncülük eden Nükleer Sanayi Derneği SPIC’in katılımıyla üye sayısını 17’ye çıkardı.

[ad_2]