Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 16°C
Açık
Afyon
16°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 22°C

Neden Plastik Palet Tercih Edilmelidir?

Neden Plastik Palet Tercih Edilmelidir?
2

Fabrikalarda üretilen ürünler paletler üzerinde istiflenirler. Kamyonlara üretilen ürünler yüklenirken forkliftlerden yararlanılır. İndirme ve yükleme işlemlerinin kolay bir şekilde yapılabilmesi için paletlere ihtiyaç duyulur. Paletler üretilen ürünlerin güvenle depolanmasını sağlayan araçlara verilen isimdir. Peki üretimde sıklıkla yararlandığımız bu paletlerin özelliklerine dikkat ediyor muyuz? Fabrikamızda kullandığımız paletleri hangi malzemelerden seçiyoruz? Ahşap mı yoksa plastik palet mi daha fazla avantajlıdır? İşte bu sorulara bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız.

Kurumsal Web Tasarım

Plastik Paletlerin Avantajları Nelerdir?

Öncelikli olarak plastik paletlerin avantajlarından bahsetmemiz gerekiyor. Bilindiği üzere her saniye binlerce işçi iş kazası nedeniyle yaralanabiliyor veya ölebiliyor. Meydana gelen iş kazalarının bilinen en çok sebepleri arasında dikkatsizlik veya tedbirsizlik yer alıyor. Ahşap paletler üzerinde bağlantı elemanı olarak çivi vs. Gibi elemanlar içerirler. Bu durum ahşap paletlerin güvenilir olmasının önünde büyük bir engeldir. Plastik paletler ise üzerinde bağlantı elemanı içermezler. Bu durum plastik paletleri büyük ölçüde güvenilir ve sağlıklı yapar.

Bunun dışında plastik paletlerin kullanım ömürleri daha uzundur. Fabrikalar işletmelerini ayakta tutabilmek için maliyet hesapları yaparlar. Plastik paletleri tercih ederek işletmenizdeki giderleri azaltabilirsiniz. Plastik paletlerin daha mukavemetli olması bu ürünleri tercih etmeniz için gerekli bir diğer önemli sebeptir. Sizlerde plastik paletler hakkında detaylı bilgi alabilmek için Arda Plastik web sitesini ziyaret edebilirsiniz. https://ardaplastik.net web sitesinden bu kaliteli ürünlere ulaşabilir, fabrikanız için palet siparişi verebilirsiniz.