Dolar 32,3989
Euro 34,7712
Altın 2.435,80
BİST 9.997,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 14°C

İnşaat sektöründe yükseliş maratonu sürüyor

İnşaat sektöründe yükseliş maratonu sürüyor
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminden sonra kısa bir süre içerisinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili verilerin yer aldığı Hazır Beton Endeksi 2023 Temmuz Ayı Raporu’na göre, Faaliyet Endeksi Haziran’da son 21 ayın en yüksek değerini gördükten sonra Temmuz ayında aşağı yönlü hareket etse de hâlen eşik değerin ve yıl ortalamasının üzerinde olduğu gözlendi.

Beklenti Endeksi hariç diğer 3 endeks, inşaat sektörünün geçen yılın aynı ayına kıyasla daha iyi bir performans sergilediğini ortaya koydu.

Özellikle Faaliyet Endeksi’ndeki artış göze çarpıyor.

Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, endekslerdeki gerilemeye rağmen inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekici olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Işık, “Para politikasında son dönemde atılan normalleşme adımlarının, ülkemiz reel sektörünün ve tüketicilerin finansmana erişim sorununa dönüşmemesi gerekmektedir. Türkiye ekonomisinin dengeli bir büyüme rotasına girmesi önemlidir. Haziran ayında ipotekli konut satışlarında yaşanan geçen yılın aynı ayına kıyasla %66’lık düşüşü, inşaatta hâlen devam eden olumlu tablonun ilerleyen dönemde tersine dönebileceğinin işareti olarak okumak mümkündür. Yılın ikinci yarısında inşaat maliyetlerindeki artış ile birlikte finansmana erişim sorununun tırmanması durumunda, ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat ve ona girdi sağlayan bağlantılı sektörlerin düşük bir performans göstermeleri kaçınılmaz hâle gelebilecektir.” diye konuştu.

[ad_2]