Dolar 32,3802
Euro 34,7722
Altın 2.440,28
BİST 9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 14°C

İnform Hakkında

İnform Hakkında
2

İnform 1980 yılında Legrand tarafından yurtdışında kurulan bir firmadır. Zamanla ihracat oranını artırmış ve ülkemizde de satışlarını gerçekleştirmiştir. Özellikle kesintisiz güç kaynakları diğer adıyla bilinen UPS sistemleri ile bir marka olmayı başarmıştır. Ayrıca müşteri taleplerini dikkate alarak Akü ve Akü donanım cihazlarını son teknoloji ile üreterek satışını yapmaktadır.

Kurumsal Web Tasarım

Kesintisiz Güç Kaynağı

UPS, “Uninterruptible Power Supply” kısaltmasıyla bilinen bir elektrik güç kaynağı türüdür. Türkçe’de “Kesintisiz Güç Kaynağı” olarak da adlandırılır. UPS cihazları, elektrik enerjisinin geçici bir süreliğine kesildiği veya dalgalanmaların olduğu durumlarda bilgisayarlar, sunucular, ağ ekipmanları ve diğer elektronik cihazların güç almasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu sayede elektrik akışında aksama olmadan cihazlar güvenli şekilde çalışmaktadır.

UPS, içerisinde bir batarya bulundurur ve normal elektrik akışı devam ettiği sürece bu batarya şarj olur. Eğer aniden bir güç kesintisi meydana gelirse, UPS devreye girer ve batarya gücünü kullanarak cihazlara sürekli bir güç kaynağı sağlar. Bu, cihazların düzgün bir şekilde kapatılmasını ve verilerin korunmasını sağlar.

Ayrıca, UPS cihazları, elektrik voltajındaki dalgalanmalara karşı da koruma sağlar. Yüksek veya düşük voltaj durumlarında, UPS cihazı otomatik olarak voltajı düzenleyerek bağlı cihazların daha güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Bu özellikleri sayesinde UPS’ler, özellikle bilgisayar sistemleri, sunucular, ağ ekipmanları ve hassas elektronik cihazlar gibi kritik öneme sahip sistemlerde kullanılmaktadır. Özellikle haberleşme ve bilgisayarlar için oldukça fazla kullanılan bir cihaz haline gelmiştir.

İnform Bayileri

İnform bayileri arasında olan Somelpa Elektrik Ups (kesintisiz güç kaynakları) ve diğer ürünlerin satışını yaparak müşterilerine ulaştırmaktadır.  Satışı yapılan diğer ürünler ise şu şekildedir;

Güç kaynağı sistemleri

Akü donanım ve sistemleri

Alçak gerilim panoları

Voltaj regülatörleri

Tıbbi izole güç sistemleri

Yenilenebilir enerji kaynakları

İnvertörler

Rack kabinleri

Elektrik ürünleri ve ekipmanları şeklinde sıralanabilir.

Türkiye’nin farklı noktalarına teslimatlarını gerçekleştiren Somelpa Elektrik İnform bayileri satışlarını tüm illerde gerçekleştirmektedir. Satış sonrası müşteriler ile görüşerek kurulum konusunda veya teknik hatalar için destek vermektedir. Hızlı lojistik ağı sayesinde zamanında teslimat yapmaktadır. Ürünlerin ise garanti koşullarını sağlamaktadır.