Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bu yıl Anneler Günü ne zaman kutlanacak? İşte Anneler Günü’ne özel mesajlar…

Bu yıl Anneler Günü ne zaman kutlanacak? İşte Anneler Günü’ne özel mesajlar…
2

Bu yıl Anneler Günü ne zaman kutlanacak? İşte Anneler gününe özel mesajlar… Yılın en anlamlı günlerinden biri olan Anneler Günü’ne çok az bir süre kaldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüs nedeniyle kutlamalara gölge düşecek. Ancak sizin için Anneler Günü’ne özel ileteceğiniz mesajları ve sözleri derledik.

Kurumsal Web Tasarım

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bütün Dünya’da farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Bu anlamlı gün Dünya’da farklı günlerde kutlanmaktadır. Türkiye’de ise her sene Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, 2021 yılında 9 Mayıs’da kutlanacak.

İşte Anneler gününe özel mesajlar…

1.Anneyi sevmek cenneti sevmektir. Çünkü anne sevgisi cennete açılan en değerli kapılardandır.

2.Sen evimizin kraliçesi, başımızın tacısın.. en aziz varlığımız. Anneler günün kutlu olsun annem.

3.Hayat yolculuğumun en başından beri beni besleyen, üzerimden duayı hiç eksik etmeyen, benim için her an endişelenen, bana rehberlik eden ve her arayışımda beni destekleyen kişi sendin anneciğim. İhtiyacım olan sevgi için her gün orada olduğunu biliyorum. Anneler Günün kutlu olsun!

4.En iyi zamanda bizimle birlikte gülüştüğün ve en kötü zaman boyunca bizimle kaldığın için teşekkür ederim. Sensiz ne yapardım, canım annem. Anneler Günün kutlu olsun.

5.Hayatımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre’nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Anneler Günü Dünya’da farklı günlerde kutlanmaktadır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Türkiye’de bu yıl 9 Mayıs’da kutlanacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.