Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C

Afyonkarahisar Cumartesi pazarında balık tezgahlarına yoğun ilgi

Afyonkarahisar Cumartesi pazarında balık tezgahlarına yoğun ilgi
2

Afyonkarahisar Cumartesi pazarında balık tezgahlarına yoğun ilgi… Afyonkarahisar’da Cumartesi günleri kurulan pazarda balık tezgahlarına olan ilgi giderek artıyor. İnsanlar sağlık ve diyetlerine dikkat ettikleri için balık tüketimini arttırıyor. Bu durum da balıkçıların işlerini büyütüyor. Balıkların sağlıklı olması için özenle muhafaza edilmesi gerekiyor. Balık tüketiminin insan sağlığına olan faydaları da halkın bu ürüne olan ilgisini arttırıyor.

Kurumsal Web Tasarım

Afyonkarahisar’ın popüler balıkçılarından birisi olan Fedai Gaddar, Cumartesi pazarında hamsi, levrek ve çupra balıklarına yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti. Balıkların tamamı taze olarak denizden getiriliyor ve müşterilere sundukları balıkların sağlıklı olduğuna dikkat ediyorlar. Hamsi 50 TL, levrek ve çupra ise ortalama 180-200 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Balık tüketmek omega-3 yağ asitlerini karşılıyor

Balık tüketiminin insan sağlığına olan faydaları çok sayıda araştırmaya konu olmuştur. Omega-3 yağ asitleri ve diğer faydalı bileşenlerin zenginleştirilmiş olması balık tüketimini kişilerin sağlığı için bir zorunluluk haline getiriyor. Gaddar “Balık tüketmek vücudun ihtiyacı olan omega-3 yağ asitlerini karşılamak için önemlidir. Ayrıca kalp sağlığına da fayda sağlar. Haftada en az iki porsiyon balık tüketilmesini müşterilerimize tavsiye ediyorum” dedi.

Fedai Gaddar açıklamalarına şöyle devam etti: “Afyonkarahisarlı vatandaşlar pazarda satılan taze ve sağlıklı balıklara büyük bir ilgi gösteriyor. Pazar ziyaretçileri kaliteli balıkları uygun fiyata alabilecekleri için oldukça mutlular. Balıkçılar Cumartesi pazarında vatandaşların taleplerini karşılamaya devam ediyorlar.”