Dolar 32,3785
Euro 34,7228
Altın 2.405,68
BİST 10.083,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 15°C
Cts 12°C

Sosyal Yardım Başvuru

Sosyal yardımlar maddi sıkıntısı olan ve geçim zorluğu çeken vatandaşlar için devlet tarafından sunulan bir hizmettir.

<strong>Sosyal Yardım Başvuru</strong>
2

Sosyal yardımlar maddi sıkıntısı olan ve geçim zorluğu çeken vatandaşlar için devlet tarafından sunulan bir hizmettir. Sosyal yardımlar için herhangi bir belgeye ihtiyaç olmadan yalnızca T.C. kimlik numarası ile yardım başvurusu yapmak mümkün. Sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar yardım başvurusunu nereye yapacakları konusunda araştırmalar yapıyorlar.

Kurumsal Web Tasarım

Eğer e-devlet üzerinden sosyal yardım başvurusu yapmak istiyor iseniz bu durumda kendinize ait bir e-devlet hesabınız olması gereklidir. Daha sonra e-devlet üzerinden gerekli şartları sağlamanız halinde devletin sağlamış olduğu ya da çeşitli kurumlar tarafından sağlanan sosyal yardımlardan faydalanabilirsiniz. 

Sosyal Yardım Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Sosyal yardım başvuru yapan kişiler genellikle işsiz kişiler engelli vatandaşlar yaşlılar ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta güçlük çeken kişiler vardır. Aile bakanlığı ve kaymakamlıklar bununla birlikte çeşitli kurum ve vakıflar tarafından geçimlerini sağlamakta zorluk çeken vatandaşlar için yardım planları sunulmuştur. Gerekli şartları taşıyan tüm ihtiyaç sahipleri e-devlet üzerinden başvuru yaparak devlet tarafından sunulan yardımları alabilirler. Bu kişiler bulundukları yerdeki belediye yardımları içinde başvuruda bulunabilir.

Vatandaşların tüm koşulları karşılaması halinde başvuru büyük ihtimalle olumlu sonuçlanır. E-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşların sisteme giriş yapabilmeleri için TC kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri istenir. E-devlet üzerinde aile destek programı ya da sosyal yardım için gerekli olan şartların okunmasını ardından yeni başvuru sekmesine tıklamalısınız. Daha sonra aydınlatma metnini okuyarak istenen bilgileri girdikten sonra yardım başvuru talebi oluşturabilirsiniz. 

Sosyal Yardım Başvuru Sonuç Öğrenme 

Sosyal yardım için başvuru yapan vatandaşların en çok merak ettiklerinden biri de başvurunun nasıl sonuçlandı ve bu sonucun nasıl öğrenildiği konusudur. Başvurunuzun sonucunu öğrenmek için yine e-devlet üzerinden sosyal yardım bilgileri sorgulama ekranına giriş yapmanız gereklidir. Buraya giriş yapmak için T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifreniz yeterli olur. Bununla birlikte başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde yardım yapan kuruluşa bizzat gitmeniz ve talep edilen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gereklidir.  Yardım Başvuru sitesi üzerinden de bilgi alabilirsiniz.

Kimler Sosyal Yardımdan Faydalanamaz? 

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak planlanan sosyal yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için bazı şartlar vardır. Bu şartları taşımayan kişiler devletin sunmuş olduğu bu yardımdan faydalanamaz. Yardım başvurusunda bulunan kişilerden herhangi bir sahtecilik yapılmaması adına ailelerin herhangi bir mal varlığı bulunmadığını kanıtlayan belgeler istenir. Bu noktada gerçek ihtiyaç sahibi olan kişilerin tespit edilmesi son derece önemli bir husustur. Bununla birlikte aile içinde emekli maaşı olan ve sağlık hizmetlerinden faydalanan herhangi bir kişi bulunmaması gereklidir. Buna göre genel olarak devletten maddi destek alamayan kişiler şu şekilde sıralanabilir: 

  • Memurlar
  • Kamu çalışanları
  • İŞKUR’un işsizlik ödeneğinden faydalanan kişiler.
  • Sosyal güvenlik kurumundan maaş alan emekliler

Bunların dışında olan ihtiyaç sahipleri gerekli belgeleri tamamlayarak devletin ya da vakıfların sağlamış olduğu sosyal yardımlardan faydalanabilirler. Yardım Başvuru sitesinden bu konuda bilgi alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.