Dolar 32,4581
Euro 34,7712
Altın 2.427,94
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 11°C

Atatürkü Zeybek Oynarken Canlandıran Kız Öğrenci̇ Büyük Beğeni̇ Topladı

Bilecik’te bir okulda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı sebebi ile Atatürk’ü zeybek oynarken canlandıran kız öğrenci büyük beğeni topladı.

Kurumsal Web Tasarım

Bilecik kent merkezinde başta Cumhuriyet Meydanı olmak üzere birçok okulda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü düzenlendi. Bunlardan en anlamlısı özel bir okulda gerçekleştirildi. Saat 9’u 5’geçe bütün öğrenciler hep birlikte saygı duruşunda dururken, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudular. Okul Müdürü Zafer Bozkurt günün anlam ve önemine değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümü. Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır” dedi.

Konuşmanın ardından oku öğrencilerin oratoryo gösterinin izlendi. Ardından okulun öğrencisi Derin Su Toka üzerinde Atatürk’ün 2 Şubat 1938 günü Bursa Belediyesi tarafından bir baloya katılan Atatürk’ün o gece oynadığı ’Sarı Zeybek’i canlandırdın. Atatürk’ün o gün giydiği kıyafetlere benzer bir giyim yapan öğrencinin oynadığı ’Sarı Zeybek’ bazı öğretmenler gözyaşlarına hakim olmadı. Gösteri sonunda öğrenci zeybek sonunda Atatürk’ün ’ Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ uzun süre alkışlandı.

Program 2 öğrencinin ellerindeki meşalelerle nöbet tuttuğu Atatürk heykeline karanfil bırakılmasıyla son buldu. Aynı okulun öğretmenleri ve öğrencileri ardından Cumhuriyet Meydanına çelenk bıraktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.