Dolar 32,4351
Euro 34,7348
Altın 2.428,82
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 11°C

Bakan Yanık: Hükümetler harekete geçmeli

Bakan Yanık: Hükümetler harekete geçmeli
2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) 66’ncı oturumun “İklim Değişikliği, Çevre ve Afet Riskini Azaltma Politikaları ve Programları Bağlamında Kadın-Erkek Eşitliğini ve Tüm Kadın ve Kız Çocuklarının Güçlendirilmesini Sağlamak” başlıklı genel tartışmalar bölümünde bir konuşma gerçekleştirdi.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kayıp göçmen veya mülteci çocuklar sorununun boyutu ve önemi konusunda farkındalık oluşturmak istediğini söyledi. 

Bakan Yanık, bu yılın ana temasının, daha fazla ertelenemeyecek küresel bir sorunu ele almak olduğuna dikkati çekerek, iklim değişikliğinin kadınları ve kız çocuklarını orantısız bir şekilde etkilediğini söyledi. Kadınların, gıda ve beslenme güvenliğinin yanı sıra toprak, su ve doğal kaynakların korunmasında da güçlü bir rol oynadığını vurgulayan Yanık, ““İklim değişikliği, çevre ve afet riskinin azaltılması politikaları kadınların ve kız çocuklarının özel ihtiyaçlarını dikkate almalı ve insan haklarını merkeze almalıdır. İklim adaletsizliğinin ana sonuçlarından biri iklim göçüdür. Ne yazık ki, pek çok mülteci, korkunç göç koşulları, barınma ve gıda eksikliği nedeniyle hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya”” dedi.

Türkiye’’nin, din, mezhep ve etnik köken gözetmeksizin insani ve kapsayıcı bir açık kapı politikası izlediğini ve milyonlarca insanı “geçici koruma statüsü” altına aldığını hatırlatan Bakan Yanık,
““Tüm kaynaklarımızı cömertçe seferber ettik ve şu anda ihtiyaç sahibi milyonlarca insana ev sahipliği yapıyoruz. Bu noktada savaş, göç ve yoksulluk nedeniyle acı çeken kadınların durumunun ele alınması gerektiğini şiddetle ifade ediyorum. Afganistan’da, Yemen’de, Myanmar’da, Bosna’da, Kırım’da, Afrika’da, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de ve diğer ülkelerde kadınlar yıllardır savaş ve yoksulluktan acı çektiler ve bugün de çekmeye devam ediyorlar” dedi.

“Ulusal Kalkınma Planı ve Ulusal İstihdam Stratejisi ile kadınların işgücü piyasasına katılımının güçlendirilmesi ve artırılması adına önemli adımlar attıklarını belirten Bakan Yanık, kadın kooperatiflerinin etkinliğini ve yaygınlığını artıran önemli girişimler başlattıklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.