Dolar 32,5217
Euro 34,7908
Altın 2.440,14
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 17°C

Geri dönüştürülmüş pet şişe raflarda

Geri dönüştürülmüş pet şişe raflarda
2

Pepsi’nin raflarda yerini alan yüzde yüz geri dönüştürülmüş pet ambalajdan üretilen 1 litrelik şişeleri Türkiye’de içecek sektöründe bir ilk oldu.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – PepsiCo’nun içecek markalarından Pepsi, içecek sektöründe bir ilke imza attı. 

1970’li yıllarda icat edilen pet şişeyi kullanan ilk marka olan Pepsi’nin 1 litre pet şişelerinin yüzde 100’ü bugün geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor. Halen 22 küresel pazarda, yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik (rPET) ambalajda ürünlerini sunan PepsiCo geri dönüştürülmüş PET kullanımında lider firmalardan biri konumunda bulunuyor. 

Pepsi, Yedigün ve Fruko 1 litre pet şişelerde yüzde 100 geri dönüşüm tasarımlarına geçerek geri dönüştürülmüş plastik kullanımının önemini vurguladıklarını ve bu konuda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten PepsiCo Türkiye İçecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Önder, ambalajların atık olmadığı bir dünya kurmak için çalıştıklarını vurguladı.

Tüm ambalajlarda geri dönüştürülmemiş plastik kullanımını azaltmaya yönelik olarak hedefler koyduklarını belirten Önder, “Hedefimiz “Sıfır Atık”. Yani kullandığımız tüm paket malzemelerinin, döngüsel ekonominin bir parçası olması. Türkiye’deki 6 fabrikamızın hepsi sıfır atık olarak faaliyet gösteriyor. Fabrikalarımızın tamamı 2021 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi ile sertifikalandırıldı. Tarladan fabrikaya uzanan döngüsel ekonomi modelini, geri dönüştürülmüş malzemelerden sıfır atık prensibine kadar uzanan 360 derecelik bir vizyonla yönetiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.