Dolar 32,4298
Euro 34,7934
Altın 2.432,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 14°C

Çocuk Psikolojisinin Önemi

Çocuk Psikolojisinin Önemi
2

Çocukluk dönemi günümüzde 3 ayrı döneme ayrılmaktadır. Çocukluk 0-6 yaş arası erken çocukluk 6-12 yaş arası ergenlik öncesi ve 12-18 yaş arası ergenlik sonrası çocukluk veya yetişkin çocukluk dönemleri olarak incelenmektedir. Çocuk psikolojisini anlamak ise oldukça güç ve komplekstir. Çocuklar yaşadıkları sosyal çevreden veya çevresel faktörlerden yetişkinlere nazaran daha kolay etkilenirler. Bu anlamda çocuk psikolojisini anlamak uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Çevresel faktörlerden kolayca etkilenen çocuklar bazı etkenlerden dolayı depresyona dahi girebilirler. Psikologlar çocuk ve yetişkin psikolojisi anlamında uzmanlaşmış kişilere verilen bir unvandır. Farklı nedenlerden dolayı kaynaklanan psikolojik rahatsızlıklara karşı bir psikoloğa görünmek yapılacak mantıklıca bir hamledir. Çocuk terapisi hizmetlerinin önemi de tam olarak buradan kaynaklanmaktadır. Çocuk psikolojisini anlayarak onları yaşam şartlarına daha uyumlu bir şekilde yetiştirebilmek ve ne istediğini bilen bir birey haline dönüştürebilmek kolaylaşır.

Kurumsal Web Tasarım

Çocuk Terapisinin Önemi Nedir?

Çocukların yaşadıkları çevreden, çevresel faktörlerden ve sosyal standartlardan kolay bir şekilde etkilenebildiğinden bahsettik. Aile olarak bizim üzerimize düşen görev ise onları en iyi şekilde yetiştirebilmek olmalıdır. Alınacak çocuk terapilerin bu anlamda önemi oldukça büyüktür. Psikolojik danışmanlık hizmetleri yetişkinler ve çocuklar için ayrıca sunuluyor. Çocuk psikolojisi ise yetişkinlere nazaran farklı şekillerde işleniyor. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle psikolojik seanslar kliniklerde değil online ortamda da gelişebiliyor. Sizlerde çocuğunuz ve aileniz için doğru bir adım atmak istiyorsanız Laika Psikoloji https://www.laikapsikoloji.com/cocuk-ve-ergen-psikolojik-danismanligi/ danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.