Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

‘Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet’ Bursa’da

‘Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet’ Bursa’da
2

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce “Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet” temasıyla İstanbul’da başlayan ve 12 Mart’ta Ankara’ da sona erecek sergi, Bursa’da da milli şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy’un katılımıyla açıldı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Bu yıl “Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet” teması çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin Bursa programı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programla başladı.

Programa; Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu,  Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ş. Fethi Yıldız, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mete Kızılkaya, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, İl MEM Hayat Boyu Öğrenme Bölümünden Sorumlu Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevli İdareciler, Okul Müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü yetkilileri ile usta öğreticiler katıldı.

Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından seslendirilen ve Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi işaret dili eğitmeni eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci Tesnim Sakal’ın “Çanakkale Şehitleri Şiiri”ni okudu.

“BURSA DEDEMİN HAYATINDA ÖNEMLİ YERE SAHİP”

Programın açılış konuşmasını yapan Mehmet Âkif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, dedesinin tüm şiirlerinde özellikle de ‘Safahad’ şiirinde vatana olan aşkını, milletine olan sevgisini her daim gördüklerini kaydederek, “Ben belki Mehmet Akif Ersoy’un torunuyum ama hepiniz Mehmet Akif’in torunusunuz. Bursa dedemin hayatında çok önemli bir yere sahiptir. “Bülbül” şiirini burada yazmıştır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce 2022 yılı “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” temasıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Böylesine kıymetli çalışmalara katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mete Kızılkaya da, Mehmet Akif Ersoy’un mücadelesinin her zaman yol gösterici olduğunu belirterek, “Hayat boyu öğrenme kurslarımızda çalışmalarımız hayat boyunca öğrenmek isteyenler için yıl boyunca devam ediyor.  Kurslarımıza katılmak isteyen herkesi Halk Eğitim Merkezlerimize davet ediyoruz. Bugün açılışını yapacağımız sergi tırımız da kursiyerlerimizin Mehmet Akif Ersoy’dan esinlenerek yaptıkları el işi eserlerden oluşuyor. 2022 yılını “Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet” teması çerçevesinde 22 Şubat 2022 tarihinde İstanbul’da başlayıp, 12 Mart 2022 tarihinde Ankara’ da sona erecek şekilde sırayla İstanbul, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Burdur, Konya, Kastamonu, Çankırı ve Ankara illerinde düzenleyeceğimiz etkinlerle gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalara katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.