Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Yeni̇ Yıl Fırsat Ürünleri̇ Duyurularına Di̇kkat

TÜKETİCİYİ BİLGİLENDİRME VE BİLİNÇLENDİRME DERNEĞİ BAŞKANI (TÜKBİLDER) SÜLAHİ ÖZALP ‘’YENİ YIL FIRSAT ÜRÜNLERİ’’ ADI ALTINDA YAPILAN SATIŞLAR İÇİN UYARILARDA BULUNDU.

Yeni̇ Yıl Fırsat Ürünleri̇ Duyurularına Di̇kkat
2

Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı (TÜKBİLDER) Sülahi Özalp ‘’yeni yıl fırsat ürünleri’’ adı altında yapılan satışlar için uyarılarda bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

Her ürün fırsat ürünü olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Özalp, “Yeni yılın yaklaşması ile başlayan ve ‘’yeni yıl fırsat ürünleri’’ adı altında satışa sunulan her ürün fırsat ürünü olarak düşünülmemelidir. Gerçekte satışa sunulan fırsat ürünlerin olduğunun kabul etsek de yeni yıl öncesinde bazı art niyetli kişilerin kendilerine fırsat sağlamak için tüketiciler olarak bizleri mağdur edebilirler. Bu nedenle satışa sunulan ürünlerdeki özellikler reklamlarda söylendiği gibi beklenen niteliği taşımayabilir. Tüketicilerimizin internet üzerinden yapacakları alışverişlerde dikkatli olmalılar. İnternet üzerinden yeni yıl hediyesi almak isteyen tüketicilerimiz, güvendikleri internet sitelerinden alışveriş yapmalı ve alacakları ürünler hakkında iyi bir araştırma yapmalıdırlar. Alacakları ürünlerin başta fatura, garanti gerektiren ürünlerde garanti belgesi, ürün kullanma kılavuzu gibi belgelerini mutlaka talep etmeleriler” dedi.

Tüketicilerimiz cayma hakkını kullanmıyor

Tüketicilerin cayma haklarını kullanamadığını gördüklerini ifade eden Sülahi Özalp, “6502 Sayılı Tüketicin Korunması Hakkında Kanun, tüketicilerimize mesafeli satış sözleşmelerinde 14 gün içerisinde herhangi bir mazeret belirtmeden ve herhangi bir cezai şart olmadan cayma hakkı tanınmıştır. Ancak, bazen tüketicilerimiz bu haklarını kullanamamaktalar. Çünkü satışı yapılan ürüne ait fatura ve satıcının açık adresi bulunmadığından karşıda da bir muhatap olmadığından tüketicilerimiz cayma bildirimini karşıya gönderememekte ve cayma hakkını kullanamamaktadır. Bu nedenle tüketicilerimiz bilinmedik güvenilir olmayan internet sitelerinden kesinlikle alışveriş yapmamalıdır. Tüketicilerimizden, yeni yılı otel, konaklama tesislerinin yemekli, müzikli kutlama ve eğlence yerlerinde geçirme planı olanlar, katılacakları organizasyonlar için mutlaka fiyat ve program içerisinde sunulacak olan menüleri detaylı bilgi edinmelerini tavsiye ediyoruz. Ekstra sürpriz ödemelerle karşılaşılmamaları için bu konuya azami dikkat etmelidirler. Tüketicilerimiz mağaza ve marketlerden yapacakları alışverişlerde özellikle; raflarda bulunan ürünlere ait fiyat etiketlerine dikkat etmelidir. Raf üzerinde ürünlere ait fiyat etiketi ile kasadaki okunan fiyatların aynı olup olmadığı kontrol edilmelidir” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.