Dolar 32,4478
Euro 34,4878
Altın 2.471,68
BİST 9.581,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Az Bulutlu
Afyon
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

YEDEP’te ilk toplantı Gebze’de yapıldı

YEDEP’te ilk toplantı Gebze’de yapıldı
2

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen YEDEP’te (Yerel Destek Programı) bilgilendirme toplantılarının ilki Gebze’de yapıldı.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Kent Konseyi’nin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik hazırladığı Yerel Destek Programı’na (YEDEP) ‘100 projeye 5 milyon TL’ ile desteğini sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Sivil Toplum Merkezleri’nde projenin detaylı bir şekilde anlatılmasını sağlıyor. YEDEP’in tanıtım programı geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli Kongre  Merkezi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katılımıyla yapılmıştı. Başkan Büyükakın programda yaptığı konuşmada, “50 projeye 2 milyon TL destek verecektik. Bunu 100 projeye 5 milyon TL’ye çıkarıyoruz. Amacımız Kocaelilik bilinci oluşturmaktır” ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda YEDEP’te ilk bilgilendirme toplantıları Gebze’den başladı.

STK’LARIN PROJELERİ DESTEKLENECEK

Kentin hayata katılımını sağlayacak bir proje olan YEDEP, STK’ların toplum yararına yaptığı faaliyetleri teşvik edip, onların yenilikçi projelerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu bağlamda YEDEP’in Gebze’deki ilk toplantısına bölgedeki STK temsilcileri katılım gösterdi. Gebze Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısını AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden Fatih Durmuş, Fetih Kalkan ve Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü’nden Mustafa Kurt yaptı.

YEDEP ÖNEMLİ BİR PROJE

STK’lardan Doğa Çevre ve Hayvan Hakları, Hemşerilik ve Kentlilik Bilinci, Kent Tanıtımı ve Turizmi, Kültür ve Sanat, İstihdam ve Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Sosyal İçerme, Gençlik, Aile ve Kadın ile Afet Yönetimi konusunda yapacağı projelerin istendiği bilgilendirme toplantısında programın özel amaçlarından bahsedildi. Bu bağlamda, YEDEP’in maddi ve manevi dayanışma ihtiyacının karşılanmasını, kentin tarih ve kültürel doğal değerlerine sahip çıkılmasını, gönüllülükte aktif katılımın sağlanmasını, STK’ların kurumsal kapasitelerini artırmasına yönelik çalışmaların yapılmasını ve kamu yararına yapılan faaliyetlerin gerçekleşecek olmasını sağlayacağı ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.