Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Ukrayna’da mahsur kalan Bursalı öğrenci yurda döndü

Ukrayna’da mahsur kalan Bursalı öğrenci yurda döndü
2

Ukrayna’nın Odessa şehrinde Mimarlık bölümünde eğitimini sürdüren ve ülkede başlayan savaş sonrası Türk arkadaşlarıyla birlikte mahsur kalan İnegöllü Seher Güneş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın girişimiyle dün akşam yurda dönerek İnegöl’e geldi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) –  Ukrayna’nın Odessa şehrinde eğitimini sürdüren Mimarlık 2. Sınıf öğrencisi İnegöllü Seher Güneş, geçtiğimiz hafta Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş sonrası bölgede mahsur kalmıştı. “Bir sabah bomba sesi ile uyandık” sözleriyle yaşadıkları dehşeti anlatan Seher Güneş’in durumunu haber alan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, hemen kendisi ile irtibata geçti. Gerçekleştirdiği görüntülü konuşma ile Seher Güneş’e moral veren ve durumları hakkında bilgi alan Başkan Alper Taban, aynı zamanda Dışişleri Komisyonu Üyesi olan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile iletişim kurarak Türk öğrencilerin durumları hakkında bilgi verdi.

Ukrayna’da Rusya saldırısının başladığı gün itibariyle tüm Türk öğrencilerin bir araya toplanıp birbirlerine destek olduklarını anlatan Seher Güneş ve arkadaşlarının yurda dönme sürecinde, her an Başkan Alper Taban kendileriyle iletişim kurarak destek oldu. Seher Güneş, uzun bir diplomasi ve yolculuğun ardından arkadaşlarıyla birlikte 1 Mart Salı akşamı itibariyle yurda döndü. Güneş, İnegöl’e gelir gelmez Başkan Taban ile irtibat kurmalarını sağlayan arkadaşı Kadir İnci ile birlikte Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında Alper Taban ile bir araya gelen Seher Güneş, yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı. Bölge hakkında da bilgiler veren Güneş, “Eğitimimize devam ettiğimiz normal bir günde, Perşembe günü sabah 05.00’da Odessa havalimanının bombalanmasıyla bomba sesleriyle uyandık. Daha sonra Türk arkadaşlarımızla bir araya geldik. Sonra haberleri takip ettik, Konsolosluk ve Türk Dış İşleri ile görüşmeler sağladık. Bu süre içerisinde tanıdığımız tanımadığımız tüm Türk arkadaşların aynı yerde toplanması için çalıştık. Hep birlikte marketlerden gıda tedarik ettik. Barınaklarda kaç gün kalabileceğimizi belirlemeye çalıştık. En sonunda Türk Konsolosluğunda toplandık ve Romanya’ya geçtik. Romanya üzerinden de Türkiye’ye ulaştık” dedi.

ALPER TABAN’IN ARAMASI MORAL OLDU

Başkan Alper Taban’ın kendilerini sürekli arayarak bilgi aldığı ve destek olduğunu anlatan Güneş, “Başkanımız Alper Taban ile görüştüğümüzde kendilerinin bizlere çok büyük desteği oldu. Her adımda destek oldular. İnegöl’e gelince de kendisini görmeye geldim. Çok teşekkür ediyorum. Temennim savaşın bitmesi” diye konuştu.

Başkan Alper Taban ise Seher Güneş’in sağ salim yurda dönmesine çok sevindiklerini kaydederek, “Seher kardeşimizi şu an yanımızda görmek beni de çok mutlu etti. Kendisinin, arkadaşlarının ve ülkemizden orada bulunan vatandaşlarımızın yurda dönüş yapmaları bizleri çok sevindirdi. İnsan ömrü hayatında bunu ne kadar yaşar bilmiyorum ama onlar bu olayı tam merkezinde yaşadılar. Bizler de gerçekten orada olmasak da onların duygularını anlamaya çalıştık. Nasıl katkımız olur düşüncesiyle kendileriyle telefonda görüştük. Aslında bizim çabamız daha çok moral motivasyon anlamında oldu. Kendilerinin de gayret ve sabırlarıyla çok şükür ülkemize geldiler. Bu konuda desteği olan tüm yetkililerimize, Cumhurbaşkanımıza, Dış İşleri Bakanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Savaşın bitmesi temennisinde bulunan Başkan Taban, “Temennimiz orada savaş biran evvel bitsin ve her şey inşallah normalleşsin. Seher arkadaşımız orada öğrenci. O ve onun gibi pek çok insan orada hayatını idame ettiriyordu. Sürecin normalleşmesini canı gönülden rica ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.