Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Senorya gereği 6,5 büyüklüğünde depremin tatbikatı yapıldı

OSMANELİ İLÇESİNDE, İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ (AFAD) KOORDİNASYONUNDA DEPREM HAFTASI KAPSAMINDA TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Senorya gereği 6,5 büyüklüğünde depremin tatbikatı yapıldı
2

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında, Türkiye genelindeki tüm okullarda aynı anda gerçekleştirilen ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ Osmaneli Nilüfer Hatun Teknik Ve Meslek Lisesinde gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Türkiye’de her yıl 1–7 Mart tarihleri arasındaki kutlanan Deprem Haftası nedeniyle Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Okulda senaryoya göre, 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başladığı anda öğrenciler sınıflarda öğretmenlerin talimatlarıyla güvenli yerlere, sıra altlarına ellerini başlarının üzerine koyarak gizlediler. Deprem sarsıntısı durunca öğrenciler panik yapmadan sınıfları boşaltarak okul bahçesinde güvenli toplanma alanında toplandı. Depremin ardından çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Osmaneli Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli İlçe Emniyet Müdürü Dr. Ali Özgan, Osmaneli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Öcal Ersoy ve diğer kurum müdürlerinin ve personelin izlediği tatbikat gerçeğini aratmadı.

“Afet her an olabilir, geçmişteki tecrübeler bunu gösteriyor”

Okul bahçesinde düzenlenen deprem ve yangın tatbikatını izleyen Kaymakam Yüksel Ünal, tatbikatın çok başarılı olduğunu belirterek “Amacımız kurumlarımızın hazır olabilmesi ve kendisini sürekli dinamik tutabilmesi. Afet her an olabilir, geçmişteki tecrübeler bunu gösteriyor. 2022’nin ’Afet Tatbikat Yılı’ olduğunu için bu sene birçok tatbikat yapacağız. Bundan sonraki süreçte hem arkadaşlarımızın eksiklerinin görülmesi hem de onları hazır hale getirebilmek adına tatbikatlarımız devam edecek. Allah milletimize bir daha deprem ve benzeri afetleri yaşatmasın” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.