Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Satrançta hamle sırası kadınlarda

Satrançta hamle sırası kadınlarda
2

14’üncü kez gerçekleştirilen ‘Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’ sona erdi. Nefes kesen mücadelede IM Ekaterina Atalık olurken WFM Yulia Gökbulut ikinci, WCM Çiğdem Onur ise üçüncü oldu.

Kurumsal Web Tasarım

BALIKESİR (İGFA)- Arzum’un 14 yıldır desteklediği Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sona erdi. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından organize edilen şampiyonanın finalleri 05  – 11 Mart tarihleri arasında Balıkesir’deki Ve Ayvalık Otel’de yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından 82 usta kadın satranç sporcunun mücadele verdiği şampiyonada IM Ekaterina Atalık birinci olurken WFM Yulia Gökbulut ikinci, WCM Çiğdem Onur üçüncü oldu. Satranç sporuna gönül vermiş kadınlar ve genç kızların yanında olmak için Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na 2009’dan beri sponsor olan Arzum, yurdun her yerinden profesyonel kadın satranç sporcu sayısının artmasına ciddi katkı sağladı. Ülkemizin en prestijli satranç şampiyonaları arasında yer alan Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası, son yıllarda ulusal ve uluslararası arenada dereceye girmiş sporcularla beraber, 81 ilden 7’den 77’ye binlerce lisanslı kadın sporcunun mücadele etmek istediği bir şampiyona haline geldi. 

Arzum CEO’su Mete Zadil, şampiyonanın final gününde tüm yarışmacıları tebrik ederek şunları söyledi: “Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na sponsorluğumuzu 14 yıldır ara vermeden sürdürüyoruz ve bu sponsorlukla; ‘Hamle sırası kadınlarda, Arzum yanlarında’ diyoruz. Şampiyona ile Türkiye’deki profesyonel kadın satranç sporcu sayısının artmasına katkı sağlayabilmek çok önemsediğimiz bir konu. İlk kez sponsor olduğumuz 2009 yılından bu yana şampiyonaya katılan sporcu sayısındaki artış bizi çok mutlu ediyor. Finallerde yarışmak için binlerce sporcu mücadele etti ve 82 sporcu katıldı. Bugün mevcut kadın lisanslı sporcu sayısının 358 bin 153 ile tüm branşların önünde yer alması da Türkiye’de satrancın geleceğine olan inancımızı artırıyor. Türkiye’nin en prestijli satranç şampiyonaları arasında yer alan Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası’nın, son yıllarda ulusal ve uluslararası arenada dereceye girmiş sporcularla birlikte, 7’den 77’ye binlerce lisanslı kadın sporcunun mücadele etmek istediği bir şampiyona haline dönüşmesi bize büyük gurur veriyor. Sporcu sayılarımızdaki büyük yükselişle amacımıza adım adım ulaştığımızı görüyoruz. Sosyal yaşamda özgün bir yere sahip olan satranç sporunda kadınları teşvik etme ve onlara destek olma fırsatı bulduğumuz için Arzum olarak kendimizi şanslı hissediyoruz. Hem kadın sporcu anlamında hem de genel olarak satrançta daha ileri bir noktaya erişebilmek için Türkiye Satranç Federasyonu ile el ele çalışmayı sürdüreceğiz.”

Satranç sporundan kadınların sayısını ve etkinliğini her geçen yıl arttırdıklarını söyleyen TSF Başkanı Gülkız Tulay da şu ifadeleri kullandı: 

“Türkiye Satranç Federasyonu olarak satranç sporunun 85 milyona ulaşması, her vatandaşımızın satranç sporu ile tanışması için çalışıyoruz. Satranç sporu bugün; uluslararası dereceleri, dünya tarafından takdir edilen organizasyon yeteneği, lisanslı sporcu sayısı gibi birçok başarısı ile ülkemizin en tercih edilen ve popüler sporları arasında yer alıyor. Bu başarı da ise en büyük destekçilerimiz sponsorlarımız oldu. Arzum Elektrikli EV Aletleri ile de 14 yılı bulan birlikteliğimizde satranç sporunda kadınların etkinliği gün geçtikçe arttı. Satranç sporu Arzum ile daha da güçlendi. Satranç sporuna ve kadınlarımıza verdikleri destek için Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ve Arzum CEO’su Mete Zadil nezdinde tüm Arzum ailesine teşekkürlerimizi iletiriz. 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasına katılan binlerce sporcumuza teşekkür eder, dereceye giren sporcularımızı ise tebrik ederim.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.