Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Sakarya Katlı Pazar bölgesine çözüm olacak proje başladı

Sakarya Katlı Pazar bölgesine çözüm olacak proje başladı
2

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yağışlarda meydana gelen su baskınlarını önlemek için 10 milyon TL’lik yağmursuyu yatırımı yaptı. İşlemlerin başlangıcını yapan Başkan Ekrem Yüce, “İklim değişikliği ve buna bağlı tabiat
olaylarının gündemde yer aldığı dönemde başlattığımız bu proje, su baskını ve doğal olayların önlenmesi için önemli bir adımdır, hayırlı olsun” dedi. Bu çalışma yağışlarda özellikle Katlı Pazar ve çevresinde istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasını önleyecek.

Kurumsal Web Tasarım

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin alt yapısını yenilemeye ve güçlendirmeye devam ediyor. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) son olarak vatandaşların yoğun olarak kullandığı, en kalabalık noktalardan olan Katlı Pazar bölgesi, Dr. Nuri Bayar, Kudüs, İtfaiye ve Bosna Caddesi’nde yağışlarda yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için bir yenileme çalışmasına başladı. Ekipler, belirtilen bölgelerde suyun deşarjını sağlamak için toplamda 3 bin 500 metrelik bir yağmursuyu hattı imalatı yapacak.

İklim değişikliğini ve bağlı olarak gelişen tabiat olaylarını öngörerek kente yeni bir altyapı planı çizen SASKİ’nin proje açılışını Başkan Ekrem Yüce gerçekleştirdi. Törene ayrıca ilçe belediye başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Adapazarı Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan ve Büyükşehir bürokratları katıldı. Yüce, yağışlarda yaşanabilecek olumsuzlukları için 10 milyon TL’lik bir yatırımla kent merkezinde önemli bir adım attıklarını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.