Dolar 32,5314
Euro 34,9862
Altın 2.434,70
BİST 9.797,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

RATEM : “Sektörün sorunlarını birlikte aşacağız”

RATEM : “Sektörün sorunlarını birlikte aşacağız”
2

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu ile RATEM Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.

Kurumsal Web Tasarım

İsteniş Hakan TÜPLEK (AFYONKARAHİSAR İGFA)- RATEM (Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu ile RATEM Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, Afyon Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri ve Afyonkarahisarlı basın mensupları ile sektörün sorunları üzerine istişarede bulundular.

RATEM’in radyo televizyon yayıncılığının sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ndan kaynaklanan hakların takibi ve korunması amacıyla 2001 yılında kurulduğunu belirten RATEM Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu, “Kuruluşunu takiben RATEM, çok yoğun bir program çerçevesinde hızla harekete geçerek koymuş olduğu hedeflerin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaları yürütüp radyo televizyon yayıncılarını aynı çatı altında birleştirdi. Gerçekleştirdiği proje faaliyetlerle sadece üyelerinin değil, hem ulusal hem de bölgesel ve yerel yayıncıların desteğini alarak tüm yayıncılık sektörünün sesi olmayı başardı. Ülkemizde, Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna karasal ortamda yayın yapmak üzere lisans başvurusunda bulunan 23 ulusal, 16 bölgesel ve 213 yerel olmak üzere toplam 252 televizyon kuruluşu ile 36 ulusal, 102 bölgesel ve 952 yerel olmak üzere 1090 radyo kuruluşu vardır. Bu radyo ve televizyon kuruluşlarından 800’ü RATEM üyesidir” dedi.

RATEM Bilişim A.Ş. Başkanı Yusuf Gürsoy ise Türkiye genelinde radyo ve televizyon yayıncılarının çağın gereklerine ayak uydurabilmesi amacıyla sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ise, Afyonkarahisar’daki gazeteler, televizyonlar, radyolar ve internet haber sitelerinin hemen hemen hepsinin Afyon Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında buluşarak sektörün yaşadığı sorunların aşılması adına birlikte hareket ettiklerini belirterek, bu noktada RATEM ile de işbirliğine önem verdiklerini dile getirdi.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye genelinde örnek teşkil eden çalışmalarını takdir ettiklerini belirten RATEM yöneticileri Afyonkarahisar’daki basın-yayın organlarının kendileri açısından taşıdığı
öneme işaret ettiler. Özellikle internet ortamında yapılan radyo ve televizyon yayınlarının yasal statüsünün belirsizliğinin Türkiye genelinde sorun oluşturduğuna dikkat çeken RATEM yöneticileri, bu sorunların aşılması için Devlet’in ilgili birimleri nezdinde girişimlerini sürdürdüklerinin altını çizdiler. RATEM yöneticilerini Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nde, Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri, M. Emin Güzbey, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mahmut Emin Birliktir ve Faruk Kılınç ile birlikte ilimizdeki radyoların yöneticileri ve basın mensupları hep birlikte konuk ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.