Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
BİST 9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Oedaştan Hi̇zmet Bölgesi̇ne 1,8 Mi̇lyar Li̇ralık Dev Yatırım

AFYONKARAHİSAR, BİLECİK, ESKİŞEHİR, KÜTAHYA VE UŞAK İLLERİNİN ELEKTRİK DAĞITIM HİZMETİNİ SAĞLAYAN OEDAŞ, 2022 YILI YATIRIMLARINA BAŞLADI. BU YIL BEŞ ŞEHİR İÇİN TOPLAM 1 MİLYAR 846 MİLYON TL’LİK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRECEKLERİNİ VE BU SÜREÇTE BİN 650 KİŞİYE DOLAYLI İSTİHDAM SAĞLAYACAKLARINI SÖYLEYEN OEDAŞ GENEL MÜDÜRÜ FUAT CELEPCİ, “HİZMET VERDİĞİMİZ BÖLGEDEKİ ŞEHİRLERİMİZİN GELECEĞİN ŞEBEKELERİNE SAHİP, KAYNAKLARINI VERİMLİ KULLANAN, SÜRDÜRÜLEBİLİR KATMA DEĞER ÜRETEBİLEN ŞEHİRLER OLMASINA KATKI SAĞLAMAK İÇİN YATIRIMLARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ” DEDİ.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan OEDAŞ, 2022 yılı yatırımlarına başladı.

Kurumsal Web Tasarım

Bu yıl beş şehir için toplam 1 milyar 846 milyon TL’lik yatırım gerçekleştireceklerini ve bu süreçte bin 650 kişiye dolaylı istihdam sağlayacaklarını söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “Hizmet verdiğimiz bölgedeki şehirlerimizin geleceğin şebekelerine sahip, kaynaklarını verimli kullanan, sürdürülebilir katma değer üretebilen şehirler olmasına katkı sağlamak için yatırımlarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Yatırım tutarı da 7,4 milyar TL’yi geçmiş olacak

Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ bünyesinde faaliyet göstermeye başladığı 2017 yılından itibaren gerçekleştirdiği çalışmalarla bu yılki yatırımlarına başladı. 2017-2021 yılları arasında Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ı kapsayan hizmet bölgesine 5,6 milyar TL’lik yatırım gerçekleştiren şirketin 2022 yılı yatırımları için ayırdığı bütçe ise 1 milyar 846 milyon TL oldu. Bu miktarın 1 milyar 662 milyon TL’si şebeke tesis yatırımlarını, 184 milyon TL’si ise dijitalleşme alanlarını ve diğer yatırımları kapsıyor.

“Geleceğin şebekelerine yatırım yapıyoruz”

Hizmet verdikleri bölgede yaklaşık 1,9 milyon abone üzerinden yaklaşık 3 milyon kişinin hayatına dokunduklarını söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “Bir yandan bölgemize güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı sağlamak diğer taraftan da iklim değişikliğiyle mücadelemizi sürdürmek için geleceğin teknolojilerine odaklanıyor ve yatırımlarımızı da bu yaklaşımla hayata geçiriyoruz. Biz OEDAŞ olarak geleceğin elektrik şebekelerinin; yenilenebilir enerji kaynaklarının dahil olduğu, elektrikli araçlar ve enerji depolama sistemlerinin ağırlığının arttığı, kaynakları daha verimli kullanan ve çevresel etkilerini en aza indirecek sistemlere sahip olacaklarını öngörüyoruz. Bu doğrultuda Ar-Ge departmanımız aracılığıyla şebekemizi geleceğin teknolojisi ile uyumlu hale getirmek için gerekli adımları atıyoruz. Tüm bunları hayata geçirebilmek adına bu yıl 1,8 milyar gibi büyük bir bütçeyle yatırımlarımıza başladık. Bölgemizdeki şehirlerin, sürdürülebilir katma değer üretebilen şehirler olmasına katkı sağlamak için yatırımlarımıza bundan sonra da aralıksız devam edeceğiz” dedi.

“Yıl sonu itibarıyla enerji arzı performansında yüzde 50 artış yakalayacağız”

Yeni yatırımların yanı sıra alçak ve orta gerilim elektrik dağıtım hatları, dağıtım trafosu ve aydınlatma armatürlerinin bakımlarını yaptıklarını da ifade eden Celepci, “Bu yılın sonuna kadar plansız elektrik kesintilerini yüzde 20 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Böylece 2017’den itibaren yapılan yatırımlar neticesinde sürekli ve sürdürülebilir enerji arzı performansındaki artış oranı yüzde 50 olacak” diye konuştu.

Yatırım süresince bin 650 kişiye dolaylı istihdam sağlanacak

Celepci’nin aktardığı bilgilere göre yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen yatırımlarla beş ile toplam 460 kilometre enerji nakil hattı, 291 adet yeni trafo ve 6 bin 296 adet yeni aydınlatma direği tesis edilecek. Bu çalışmalar için 897 kilometre kazı çalışması yapılacak. Yatırımlarla bin 650 kişiye de dolaylı istihdam sağlanacak.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.