Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Mehmet Savran’dan anlamlı kutlama

Mehmet Savran’dan anlamlı kutlama
2

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, sevgi, emek ve fedakârlıklarıyla dünyayı daha anlamlı kılan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak “Nevşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye, kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık anlayışı ile yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Programa Vali İnci Sezer Becel’in yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve eşi Nejla Savran, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Albay Bahittin Murat Yakın, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Alevli ve Furkan Feralan, daire müdürleri, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadınlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Nevşehir Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nde görevli Psikolog İlayda Altun İçen, toplumsal cinsiyet eşitli ve kadın hakları konusunda bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ise konuşmasında, toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olan kadınların haklarının konuşulması açısından bu günü çok önemsediğini belirtti.

Kadınların, yaşamımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımız olduğunu kaydeden Savran, aydın, umutlu, verimli, sağlıklı yarınlara ancak ve ancak kadınların üretimiyle ulaşılabileceğini vurguladı.

Konuşmasında Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlar için yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Savran, “Kadınlarımızın, hayatın her alanına etkin bir şekilde katılmalarına olanak sağlamak toplumumuzun ortak sorumluluğudur. Çünkü kadınlarımız yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkı sağlamaktadır. Nevşehir Belediyesi olarak bizler de bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye, kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılıkla yanlarında olmaya var gücümüzle gayret ettik, etmeye de devam edeceğiz. . Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yaşamın her anında her türlü fedakârlıkta bulunan, yokluğumuzu ve sıkıntılarımızı paylaşan, her zaman yanımızda olan tüm fedakar kadınlarımızın ve attığım her adımda bana güç veren eşimin ve annemin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Nevşehir’de hayallerini gerçekleştirerek çeşitli sektörlerde iş dünyasına katılan rol model girişimci kadınlar başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı.Kadın girişimciler Büşra Dura, Esra Karakoca ve Nalan Altundağ’ın anlattıkları yaşam hikayeleri ve iş tecrübeleri katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Programın son bölümünde ise Nevşehir’in ilk kadın valisi olan İnci Sezer Becel, ‘Yönetici Kadın Rol Modeli olarak bir konuşma yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.