Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Kütahya’da çocuklar yoğurdunu kendi mayaladı

Kütahya’da çocuklar yoğurdunu kendi mayaladı
2

Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nde eğitim gören çocukları mutfak atölye dersinde ‘Yoğurt Mayalıyoruz’ etkinliğiyle farklı bir deneyim kazandılar.

Kurumsal Web Tasarım

KÜTAHYA (İGFA)- Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencileri, yoğurt mayalama etkinliği ile kendi yoğurtlarını yaptılar.

Etkinlikte yer alan 33 öğrenci, öğretmenlerinin nezaretinde Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan yoğurdun hangi aşamalardan geçtiğini, sütün faydalarını ve sütten elde edilebilecek ürünleri tanıdılar.

Süreç bazlı eğitim planında öğrenciler etkinliğin her aşamasına dahil edilerek, yaparak, yaşayarak öğrenme gerçekleştirdiler. Üretimi, dönüşümü ve sağlıklı olmayı öğrenen öğrenciler, yoğurdun, sağlığımız için faydaları ve yemeklerin yanında nasıl tüketildiği hakkında bilgi sahibi oldular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.