Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Kocaeli Büyükşehir’den gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Kocaeli Büyükşehir’den gerçeği aratmayan deprem tatbikatı
2

Büyükşehir, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Levent Kırca Oya Başar Ortaokulunda gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA)- 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Türkiye’deki tüm okullarda “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Başiskele Levent Kırca-Oya Başar Ortaokulunda 2 gün süren bir etkinlik düzenledi. Etkinliğin ilk gününde öğretmen ve öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verilirken, ikinci gününde ise gerçeği aratmayan bir tatbikat yapıldı.

Büyük acılara neden olan ve 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin Merkez üssü olan Kocaeli’nde deprem gerçeğini unutturmayan Büyükşehir Belediyesi, deprem eğitim faaliyetlerine devam ediyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü Sismoloji İzleme ve Deprem Eğitim Merkezince yıl boyunca çocuklara eğitim veriliyor. Bu kapsamda 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Levent Kırca Oya Başar Ortaokulunda 2 günlük eğitimin ilk gününde öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verildi.

Eğitimin ikinci gününde ise “2022 Afet Tatbikatı Yılı” kapsamında ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta öğrencilere deprem anında ve deprem sonrası tahliye sırasında ne yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.