Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Kadınların ürettiği şifreler zor ‘hack’leniyor

Kadınların ürettiği şifreler zor ‘hack’leniyor
2

Tüketicilerin yaklaşık dörtte biri, tahmin edilmesi son derece kolay şifreler kullanıyor. Siber uzmanlara göre kadınların ürettiği şifreleri daha zor ‘hack’leniyor.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Tüketicilerin yaklaşık dörtte biri, tahmin edilmesi son derece kolay şifreler kullanıyor. Erkeklerin basit bir şifre kullanma olasılığı yüzde 31 iken bu oran kadınlarda yüzde 23.

Bitdefender Antivirüs’ün hazırladığı Siber Güvenlik ve Çevrimiçi Davranışlar raporuna göre, 54 ve daha büyük yaştaki kullanıcılar 18-44 yaş aralığındaki kullanıcılara göre daha güçlü şifreler kullandığı ortaya çıktı. Araştırmalara göre ankete katılanların yüzde 28 kadarı da unutma korkusuyla şifrelerini bir yere açık bir şekilde yazdıklarını kaydetti.

Bitdefender’in Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kullanıcıların neredeyse üçte biri cep telefonlarında 0000, 1111 ve 3333 gibi tahmin edilmesi kolay şifreleri tercih ettiği ve kullanıcıların yüzde 11’nini telefon kilitlemeyi bile etkinleştirmediğini öne sürdü. “Kötü şifreler, hesap ele geçirmenin önde gelen nedenidir” diyen Akkoyunlu, “Siber suçlular, zayıf şifreleri tahmin etmek ve hesapları çalmak için sözlük saldırıları kullanır ve bu da kurban için dolandırıcılık da dahil olmak üzere her türlü soruna yol açar. İster SMS yoluyla gönderilen bir dizi numara, ister gelen kutunuza düşen dört harfli bir kod olsun, çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA), oturum açanın parolanızı çalan biri değil, siz olduğunuzu gösterir. Bunu sunan sosyal medya ve bankacılık hizmetleri başta olmak üzere her hizmet için mutlaka özelliği etkinleştirin” uyarısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.