Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
BİST 9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Kadınlar omuz omuza…

Kadınlar omuz omuza…
2

Memorial Sağlık Grubu, hayatı tek başına omuzlayan kadınları istihdam etmek, onları eğiterek ve iş hayatını kolaylaştıracak mentörlerle, meslek yaşamına kazandırmak, kadınların gelecek kurmalarına yardımcı olmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına “KADINLAR OMUZ OMUZA” sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA)- “KADINLAR OMUZ OMUZA” sosyal sorumluluk projesiyle; herhangi bir nedenle toplumdan uzaklaşmış, mesleği olmayan, yaşamını tek başına sürdürmeye çalışan ve buna ihtiyaç duyan, eğitim hakkından mahrum kalmış kadınlar, 6 ay sürede mentörlük programıyla eğitim görecek, kendi mesleklerini yapabilecek duruma gelecek ve topluma kazandırılacak.

Sinema, televizyon, müzik ve moda dünyasından pek çok ünlü ismin kadına destek mesajlarının yer aldığı fotoğraflarla, zorlu bir hayat mücadelesi içindeyken yolları Memorial ile kesiştikten sonra yeni bir yaşama kavuşan kadınlarımızın fotoğraflarından oluşan sergi umudun her koşulda daima var olması gerektiğinin açık bir göstergesi niteliği taşıyor. 04 Mart Cuma günü Zorlu Perfomans Sanatları Merkezi’nde lansmanı gerçekleştirilen “KADINLAR OMUZ OMUZA” projesine destek veren ismler ise şöyle: Açelya Akkoyun, Ahu Sungur, Aslı Tandoğan, Atiye, Aydilge, Belçim Bilgin, Bennu Yıldırımlar, Berfu Yenenler, Buse Sinem İren, Cansu Kurtçu, Deniz Türkali, Dicle Doğan, Fatma Karanfil, Fatma Turgut, Gonca Vuslateri, Göksel, Günseli Kato, Hale Soygazi, Hande Subaşı, İpek Bilgin, Özge Borak, Öznur Serçeler, Pınar Altuğ Atacan, Rozet Hubeş, Selda Alkor, Suzan Kardeş, Suzan Şen, Sümeyye Aydoğan, Tanju Babacan, Zara, Zeynep Beşerler.  İyi Niyet Derneği ve Memorial işbirliği ile gerçekleşen, yapımcılığını Zuhal Ceran’ın gerçekleştirdiği “KADINLAR OMUZ OMUZA” projesinin çekimlerini fotoğraf sanatçısı Cengiz Dikbaş, moda tasarımcılığını ise Tanju Babacan yaptı.  

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, “KADINLAR OMUZ OMUZA” projesinden yola çıkarak, kurumun kadın istihdamına yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Kadınlar Omuz Omuza projemiz ile önemli bir kadın istihdamı hareketi başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Memorial kadın dostu şirketler arasında yıllardır öncü konumda olan bir kurum ve yıllardır kadınlara pozitif ayrımcılık yapan bir grubuz. Grubumuzdaki 7 bin 500 çalışanımızın yaklaşık 5 binini kadınlar oluşturuyor. Tüm yöneticilerimiz arasında kadınların şef ve şef üstü pozisyondaki oranı yüzde 61, müdür ve üstü düzeyde kadın yöneticimizin oranı da yüzde 44. İşe alımlarda kadınların handikaplarını giderecek şekilde alımlar planlamalar yapıyor, annelik, eş olma gibi durumları dikkate alarak kreş imkanı, annelik izinlerini uzatabilme olanakları sunuyoruz. Farklı şehirlerden gelip İstanbul’da çalışmak zorunda kalan kadın çalışanlarımıza lojman imkanı sağlıyoruz. 

Türkiye’de kadınların desteğe ihtiyacı var. Toplumda kadın için birçok proje yapılıyor ancak biz daha da farklısını yapmak istedik. Toplumdan soyutlanmış, mesleği olmayan, zor durumda kalan kadınlarımızı bulduk ve onlara iş hayatına kazandırmak için harekete geçtik. Kadınlarımızı, mentörlerimizle işe hazırlayıp, istihdam etmeye başladık. Son bir ayda 14 kişiyi işe aldık ve bunu sürdürülebilir kılacağız. Kadınlarımız bilmedikleri her şeyi mentörlere sorup öğrenebiliyor ve bu da onların kendi mesleklerini daha kısa sürede yapabilir hale gelmelerini sağlıyor. Her zaman kadın dostu bir kurum olan Memorial, şimdi de hayatın tüm zorlukları ile mücadele eden kadınlarımıza meslek edindirerek, onların mentörlerle işe tutunmalarını sağlayıp, yanlarında olacak” açıklaması yapıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.