Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 21°C

Hz. Ebu Zer el-Gıfari Afyon için neden önemlidir?

Hz. Ebu Zer el-Gıfari Afyon için neden önemlidir?
2

Hz. Ebu Zer el-Gıfari Afyon için neden önemlidir? Künyesiyle meşhur olduğundan adının âdeta unutulduğu Ebu Zer el-Gıfari kimdir? Afyonkarahisar için önemi nedir? Afyonkarahisar için neden Hz. Ebu Zer el-Gıfari seçildi? Önemli bir İslam Şahsiyeti ve sahabi olan Hz. Ebu Zer el- Gıfari hakkında hiç duymadığınız bilgileri aktaracağız. İşte tüyleri diken diken eden o detaylar…

Kurumsal Web Tasarım

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinin 12 km doğusunda Hamzahacılı ve Hisar köylerinin yakınlarında kalıntıları ortaya çıkmış olan Ammuriye yani Afyonkarahisar şehri, tarihi açıdan oldukça önemli bir yerleşim yeridir. Bu yerleşim yerinin adını ilk olarak sahabenin büyüklerinden Selman-ı Farasi ile birlikte duymaktayız. Hakikatı bulma adına bir yolculuğa çıkan Selman-ı Farasi, Şam ile başladığı seyahatinde Ammuriye yani Afyonkarahisar’a da uğramıştır. Önemli bir İslami sahabe olan Selman-ı Farasi’nin bu topraklarda yıllarca kaldığı bilinmektedir.

Afyonkarahisar’ın adını hicretin 23.yılında yine bu topraklarda düzenlenen askeri seferlerde tekrar görmekteyiz. Hz. Ömer’in hilafetinin son günleri ve Hz. Osman’ın hilafetinin başlangıcında binlerce İslam askeri burada yer almıştır. Bu seferler esnasında Ebu Zer El- Gıfari Afyon’a gelmiştir. O günden sonra İstanbul’u fethetmek için gidip gelen tüm İslam askerleri buradan geçmiştir. Son olarak hicretin 49.yılında içlerinde İstanbul’un manevi fatihi olan Ebu Eyyüb el- Ensari’nin de bulunduğu ordu tarafından Afyonkarahisar tamamen fethedilmiş ve İslam toprağı olmuştur.

Ammuriye (Amorium) nerededir?

Amorium, Afyonkarahisar ilinin sınırları içinde, Emirdağ ilçe merkezine 13 km uzaklıkta yer alan bir antik kenttir. İslam kaynaklarında ”Ammuriye” ya da ”Amuriye” olarak geçer. Amorium tepesinin yamacında günümüzde Hisarköy bulunmaktadır. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.