Dolar 32,5419
Euro 34,8971
Altın 2.433,80
BİST 9.771,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Güney’i AKP kazandı! Eroğlu iddialı konuştu: Erken seçim olursa da böyle kaybedecekler

Güney’i AKP kazandı! Eroğlu iddialı konuştu: Erken seçim olursa da böyle kaybedecekler
2

Güney’i AKP kazandı! Eroğlu iddialı konuştu: Erken seçim olursa da böyle kaybedecekler… Veysel Eroğlu, partisinin galip geldiği Güney belediyesi seçimleri hakkında konuştu. Eroğlu, “Çok sayıda muhalefet partisi burada aday gösterdi. Buradaki seçim de bir denemeydi. İşte erken seçim olursa da yine bu şekilde kaybedecekler” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Siyaset gündeminin sonuçlarını merakla beklediği Güney kasabasında seçim sona erdi. Seçimleri bin 24 oyla AK Parti’nin adayı Erol Karabacak kazandı. Karabacak’ı 504 oy ile Büyük Birlik Partisi’nin adayı Süleyman Çağlar takip etti. CHP’nin adayı ise 102 oy aldı.

Seçimin bitmesiyle birçok siyasetçi açıklama yaptı. Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, seçimlerin bir deneme olduğunu ve erken seçim isteyenlerin, sandık konulması durumunda kaybedeceğini ifade etti.

“Muhalefetin oyları komik oylar”

Eroğlu, Güney’deki seçimlerin AK Parti ile Cumhur İttifakı için moral olduğuna değindi. “Bütün muhalefet partilerinin gözü buradaydı” diyen Eroğlu, “Çok sayıda muhalefet partisi burada aday gösterdi. Ama oylarına baktığımızda komik oylar. Ama biz onları da kucaklayacağız. Artık başkanımız, bütün Güney halkının başkanıdır. Herkesin belediye başkanıdır” dedi.

“Erken seçim falan yok”

Eroğlu, bu seçimin Türkiye’ye bir mesaj oluşturduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Muhalefet partilerinin aldığı oylar belli. Muhalefet partileri erken seçim için uğraşıyorlar. Buradaki seçim de bir denemeydi. İşte erken seçim olursa da yine bu şekilde kaybedecekler. Erken seçim falan yok. 2023’te gümbür gümbür seçim yapılacak. Halep oradaysa arşın burada.”

Başkanlık seçiminin kazanan Erol Karabacak da seçimin, Güney beldesi halkı için hayırlı uğurlu olmasını diledi. Kazananın Güney olduğunu ve tüm belde halkını kucaklayacaklarını ifade eden Karabacak, gece gündüz demeden yola devam edeceklerini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.