Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Gaziantep Büyükşehir esnaf ile devlet kurumlarını buluşturuyor

Gaziantep Büyükşehir esnaf ile devlet kurumlarını buluşturuyor
2

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Esnafımızı Devlet Destekleri ile
Buluşturma, Tanıtım ve Değerlendirme Toplantıları” kapsamında esnafa destek veren
devlet kurumlarıyla usta eller buluştu.

Kurumsal Web Tasarım

GAZİANTEP (İGFA)- Program kapsamında Oto ve Makine Sanatkarlar, Kuyumcular ve Sanatkarlar, Marangozlar Odası üyeleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İl Milli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar, programlar ve uygulamalar hakkında sektör temsilcilerine bilgiler verildi, yeni projeler detaylandırıldı.

Usta sanatkarlara ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin istihdam odaklı başarılı projesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı’na bağlı İş ve Kariyer Merkezi hakkında bilgi verildi. Merkezin amaçları, faaliyetleri, ortaklıkları, hedefleri ve kurulduğu günden bu yana icraatları sayısal verilerle anlatılarak merak edilen sorular yanıtlandı.

Tanıtım ve değerlendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Yarımcısı Bülent Uygur, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Marangozlar Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Kuyumcular ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tuncay Tabur, ilgili kurum yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, her
sektörün kendine özgü sorunları olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Koordine olduğumuz zamanda sorunları çok hızlı çözebilme gücümüz ve kapasitemiz var. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan koronanın yaralarını sararken bir taraftan da savaşlar, çatışmalar ortaya çıkıyor. Bu coğrafyada benim gördüğüm hepimizin, bu şehrin çocuklarının çalışmaktan başka çaresi yok. Şehirde 600 bin öğrenci var ve bu çocukları geleceğe iyi hazırlamamız gerekiyor. Gördük ki her çocuğun farklı alanlarda ilgisi, yetenekleri var. Onların ilgisi, bilgisi, sevecekleri işi yapacakları şekilde doğru yönlendirmemiz gerekiyor. Beşeri sermaye bizim en büyük gücümüz. Bu ortamda devletimizin verdiği desteklerin çoğunu esnafımız oda başkanlarımız bilmiyor. Bu destekleri size duyurmak için bizim bilgisayar mühendisleri arkadaşlarımızla çalışarak yeni bir uygulamayı hayata geçireceğiz.”

BEŞERİ SERMAYEMİZ BİZİM ALTINIMIZ, GÜMÜŞÜMÜZ PETROLÜMÜZ

Başkan Şahin, sorunları iyi anlamak için hayırlı olsun ziyaretlerinde istişareler yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Kendi esnafımızı korumamız gerekiyor. Bu zor dönemlerde devletin imkanlarını daha rahat kullanılabilecek, ulaşılabilecek bir şekle dönüştürmemiz gerekiyor. Bu toplantıların sonucunda çıkan verileri ilgili makamlara bildireceğiz. İstihdam odaklı projelerde iyileştirilmesi gereken noktaları hep birlikte çalışacağız. Buradaki maksadımız budur. Eğitimden spora en iyi projeleri biz üretiyoruz. Yüz yıl önce ecdat 6 bin 317 şehit vererek, yoklukla mücadele ederek, büyük ordulara karşı geldiyse biz de torunlar olarak vazgeçmeden, üzülmeden devam edeceğiz. Çare biziz. Bu çocukları doğru yönlendirmeliyiz. Bizim kalifiyeli eleman da yetiştirmemiz gerekiyor. Beşeri sermayemiz bizim altınımız, gümüşümüz petrolümüz. Bizim bir hedefimiz var. Daha da güzel işleri başarabiliriz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.