Dolar 32,5705
Euro 34,9337
Altın 2.427,16
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Eskişehir’de mart kapıdan baktırdı

ESKİŞEHİR’DE MARTIN BAŞINDA YAĞAN KAR HAVA SICAKLIKLARINI YENİDEN EKSİ SEVİYELERE DÜŞÜRÜRKEN, VATANDAŞ YAĞAN KARI ‘RAHMET’ OLARAK DEĞERLENDİREREK, DURUMDAN DUYDUĞU MUTLULUĞU DİLE GETİRDİ.

Eskişehir’de mart kapıdan baktırdı
2

Eskişehir’de uzun bir aranın ardından dün gece başlayan ve hava sıcaklıklarını yeniden eksi seviyelere düşüren kar yağışı vatandaşlar tarafından “Mart kapıdan baktırdı, ama yağan kar rahmettir’ diye olarak değerlendirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Eskişehir de kar yağışı ve soğuk hava hâkim. Dün gece soğumaya başlayan havayla birlikte başlayan kar yağışı, sabaha kadar devam etti. Sabah etkisini azaltsa da yer yer devam eden yağışlar ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ atasözünü hatırlattı. Eskişehir’in özellikle yüksek kesimlerinde birkaç santimi bulan kar yağışına hazırlıklı olan vatandaşlar yeni güne tedbirli başladı. Vatandaşların diğer günlere nazaran daha kalın giyindiği gözlenirken, bazı araçların zaman zaman yolda ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Hava sıcaklıkları eksi seviyede seyrederken, hissedilen sıcaklığın eksi 6 derece olduğu öğrenildi.

“Karın zararı olmaz, faydası olur”

Eskişehir’de yaşayan Mustafa Ayhan isimli vatandaş, mart ayının başında yağan karı sevinçle karşıladıklarını anlattı. Yağışlardan mutlu olduğunu ifade eden Ayhan, “Biliyorsunuz ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ diye bir atasözümüz var. Bu gidişle herhalde yaktıracak yani, martın üçüncü günü bugün. Tabii ki karın zararı olmaz, faydası olur, barajlarımız doldu. Bundan dolayı mutluyuz tabii ki. Rahmet ne kadar çok olursa, kar, yağmur ne kadar fazla yağarsa barajlarımız o kadar çok dolar o da bizim menfaatimize” diye konuştu.

“Allah meyve sebzeyi bol versin”

Bir başka vatandaş Süleyman Yakupoğlu ise, kardan dolayı verimin artacağını belirtti. Barajların dolmasını umduğunu söyleyen Yakupoğlu, “Valla kış uzun sürecek gibi. Allah meyve sebzeyi bol versin, Allah toprağımızı zengin etsin. Kışın uzun sürmesi yakıt konusunda halkı biraz zorlayacak, ama onu idare edeceğiz. Kar yağdığı için mutluyum çünkü bereket olur. Barajlarımız dolar, su sıkıntısı çekmeyiz. En fazla su ve toprak mahsulleri olumlu etkilenir” diyerek düşüncelerini aktardı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.