Dolar 32,5769
Euro 35,0003
Altın 2.428,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Bursa Yıldırım MTAL’de Yeşilay zirvesi

Bursa Yıldırım MTAL’de Yeşilay zirvesi
2

Yeşilay Bölge Koordinatörü Dr. Serhat Yamalı Yeşilay haftasında genç iletişimcilerle buluştu.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Yeşilay Bölge Koordinatörü Dr. Serhat Yamalı ve Bursa Teknik Üniversitesi Genç Yeşilay Öğrenci Kulübü Başkanı Almila Çakanşimşek Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Yeşilay’ın kuruluşunun 102. Yılı 1- 7 Mart Yeşilay Haftası için hazırlanan programa katıldı.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleştiren programa Okul Müdürü Ömer Yılmaz, okulumuz öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “ Sizlere farkındalık oluşturmak ve hayata alıştırmak amacıyla sizlere önemli seminerler vermeye devam ediyoruz. Bu anlamda hayatımızda önemli bir yer tutan ve ülkemizde ciddi çalışmalar yürüten kurumlardan birisi olan Yeşilay’ın kuruluş yıldönümünde böyle güzel bir program gerçekleştirmekten gurur duyuyorum. Kızılay gibi Yeşilay gibi kurumlarda gönüllü çalışmalara da katılarak toplumsal görevlerde yer almanız bir sonraki aşamada hayata hazırlanmanız amacıyla büyük katkıları olacaktır” dedi.

Yeşilay Bölge Koordinatörü Dr. Serhat Yamalı Yeşilay Haftasında lise öğrencileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Yeşilay Derneğinin kuruluşunun işgal döneminde gerçekleştiğini belirten Yamalı, “ Yeşilay 1920 yılında Hilal-i Amber cemiyeti olarak faaliyetlerine başlamış daha sonrasında Yeşilay ismi ile faaliyetlerine devam etmektedir. Yeşilay bilgilendirici, koruyucu ve çeşitli okul seminerleri, üniversite gençlik eğitimleri ve kamplar  ile aktif bir şekilde çalışmaktadır” Dedi. 

Yeşilay’ın her zaman gençlere hitap eden bir kurum olduğunu belirten Yamalı “ özellikle lise ve üniversite boyutunda genç Yeşilay faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Hedefimiz gençlerin hiçbir zararlı maddeye bulaşmadan hayatlarını sağlıklı ve mutlu bir şekilde ilerletmelerini ve kendilerini hiçbir şeye bağımlı olmadan yaşayabileceklerini anlatmaktır. Bu sebeple madde bağımlılığına düşmüş gençlere yardımcı olmaya ve onları tekrardan eski hayatlarına döndürmek içi  zararlı maddelerden uzak tutmak için çalışıyoruz” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Genç Yeşilay Öğrenci Kulübü Başkanı Almila Çakanşimşek Yeşilay’ın bağımlılık türlerini yaygınlaştırmak isteyen kişilerin her zaman hedefinde olduğunu belirtirken “ Genç Yeşilay, Yeşilay Cemiyetinin üniversite ve lise de bulunan bir koludur. Hedefi  gençleri zararlı madde ve içeriklere karşı bilgilendirerek farkındalık yaratmak amacıyla onlarla ortak projeler gerçekleştiren ve bu bilinci aşılamaya çalışan Yeşilay’ın bir koluyuz” ifadelerini kullandı.

Almila Çakanşimşek , Gençlere hem zararlı maddelerden korunmalarının bilincini aşılarken aynı zamanda da sağlıklı yaşama bilinçlerini de geliştirmek için onlara destek olduğunu  aynı zaman da gerçekleştirdikleri projeler ile birlikte Genç Yeşilay olarak üniversite karikatür yarışmaları, fotoğraf yarışmaları, seminerler ve kamplar düzenlediklerini belirtti.

Programın ardından Yeşilay Bölge Koordinatörü Dr. Serhat  Yamalı ve Bursa Teknik Üniversitesi Genç Yeşilay Öğrenci Kulübü Başkanı Almila Çakanşimşek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Program sonunda Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz konuklara hediye takdim etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.