Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bursa Nalbantoğlu Çarşısı’nda işler kesat

Bursa Nalbantoğlu Çarşısı’nda işler kesat
2

Bursa Nalbantoğlu Çarşısı esnafları, ayakkabı ve çanta satışlarının son zamanlarda durgun olduğunu ifade ederken çarşının eski popülerliğini geri kazanmak için ilgili belediyeye çağrıda bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)
Bursa’da Atatürk Caddesi üzerinde bulunan, ayakkabıcı ve çantacıların bir arada olduğu Nalbantoğlu Çarşısı’nda son yıllarda durgunluk olduğu ifade ediliyor. Esnaf, bir yandan işlerin durgun olduğunu söylerken diğer yandan çarşının eski popülerliğini yitirdiğine değindi.

Pandeminin etkisi ve artan kur fiyatları dolayısıyla toptancıdan yüksek fiyatlı ürün aldığını belirten esnaf, müşteriye fiyatları yansıtmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. 
İşlerin durgun olduğunu, çarşısının eski popülerliğini yitirdiğini belirten 46 senelik esnaflık yapan Cüneyt Bey, Nalbantoğlu Çarşısı ile ilgili şu sözleri söyledi; “Nalbantoğlu Çarşısı’nda 1 senelik mazim var. Çarşımız Heykel’in göbeğinde bulunuyor. Hareketli bir yer olarak gözükse de fiyatlar, ekonomi ve savaş durumları ülkeyi etkiliyor. Bunların dışında çarşımızda bir sorun yok. İşlerin iyi olmasını bekliyoruz ancak fiyatlar da insanlara çok geliyor. Kış şartları ağır geçiyor, faturalar yüksek geliyor. Dolayısıyla insanlar alışverişe para ayıramıyor. Eskiden toptancılardan ürün alırken vadeli alıyorduk, şimdi her şey peşin oldu. Bütün üreticiler peşin çalışıyor. Bu durum da esnafı zor duruma sokuyor. Aldığın ürünü satmadan parasını ödediğinde 1-0 mağlup başlamış oluyorsun. İş sermayeye, hazır paraya bağlanmış oluyor. Yaz aylarına doğru, düğün sezonunun yaklaşmasıyla beraber işlerin açılacağını umuyoruz.” 

4 senedir Nalbantoğlu Çarşısı’nda esnaflık yapan Cihan Bey, ayakkabıcılık sektöründe her yıl kış aylarında durgunluk yaşandığını ancak yaz aylarında düğün sezonuyla işlerin düzeldiğini ifade etti. Bursalıların bu çarşıyı yeteri kadar bilinmediğini belirten esnaf, hem turistlerin ilgisini çekmek hem de Bursalıların alışveriş adresi olarak Nalbantoğlu Çarşısı’nı tercih etmesi açısından belediyenin reklam ve tanıtım çalışmaları yapması gerektiğini söyledi.

Cihan Bey, ayakkabıcılık sektörünün son durumu ve çarşının gidişatı ile ilgili sözlerinde şu ifadelere yer verdi; “Çarşıda satışlarımız durgun. Dolar’ın yükselmesi ayakkabılara yansıdı. Her şey iki katı oldu. İnsanlarda da alım gücü olmadığı için işler durgun. Toptancılardan ürün alırken de yüksek fiyatlarla karşılaşıyoruz. Örneğin Stiletto ayakkabıyı geçen yıl 80 TL’ye alırken şu anda güzel bir periyotta oluyorsa 140 TL civarlarında oluyor. Bizler de bu zamları fiyatlarımıza mecburen yansıtıyoruz. İnsanlara da pahalı geliyor, alamıyorlar. İşler tabii ki açılır, böyle gitmez. Zaten ayakkabıcılık sektöründe şu anda en durgun aylar.

Bizler Ocak-Şubat-Mart aylarını yok sayıyoruz gibi. Nisan ayında Ramazan’da da bir kaybımız olur sonrasında düğün sezonuyla beraber işler açılır. Çarşısının eski canlılığını kazanması için bizler de esnaflarla toplanıp kendi aramızda konuşuyoruz. Bu çarşının reklama ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Eşimiz, dostumuz Bursa’nın yerlileri olmalarına rağmen aralarında bu çarşıyı bilmeyenler var. Bu çarşı belediyenin çarşısı olduğu için büyük pay da belediyeye düşüyor. Ufak bir afiş çalışması bile yapıldığında çarşıya etkisi oluyor. Bilinirliği artırmak için reklam çalışması yapılması gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.