Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bursa Gemlik’te çalışanlara büyük zam

Bursa Gemlik’te çalışanlara büyük zam
2

Bursa’da Gemlik Belediyesi ve DİSK Genel-İŞ arasında imzalanan toplu sözleşmede, Gemlik Belediyesi iştiraki, GEMTAŞ’ın yaklaşık 350 çalışanı, sosyal haklar hariç en az asgari ücretin yüzde 40’ı oranında zam aldı. Böylece maaşlar ortalama 6 ile 7 bin lira civarına yükseldi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) –Bursa’da Gemlik Belediyesi çalışanları enflasyon ve hayat pahalılığının altında ezilmedi. Toplu sözleşme töreni Gemlik Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Törene Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile DİSK Genel-İŞ Bursa Şube Temsilcisi Selahattin Atak’ın yanı sıra başkan yardımcıları, daire müdürleri, meclis üyeleri, sendika temsilcileri ve çalışanlar katıldı.

İmzalanan sözleşmenin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen DİSK Genel-İŞ Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, sözleşmenin geçerli olduğu üç yıl boyunca işçilere en az asgari ücret artı bu ücretin yüzde kırkı oranında ücret verileceğini söyledi.

Atak, özellikle şirket çalışanlarının sadece Gemlik’te değil, Türkiye’de de bir ilke imza attıklarını belirterek, “Bu teklif belediye başkanımızdan geldi. Kendisine teşekkür ediyorum. Asgari ücrete zam geldiğinde, çalışan arkadaşlarımızın ücretleri, asgari ücretin altında kaldılar. Bu sözleşme ile böyle bir kaygımız kalmayacak. Asgari ücrete ne kadar zam gelirse gelsin, enflasyon artı iyileştirme puanı talep ettiğimizde, eğer bunlar asgari ücretin altında kalıyorsa, yüzde kırka tamamlanmasının sözünü aldık. İmza altına da alıyoruz. Bu ne demektir? Hiçbir arkadaşımız, asgari ücretin altında maaş almayacaktır. En az yüzde kırk üzerini alacaklardır. Bu Türkiye’de imzalanacak olan ilk toplu sözleşmedir. Belediye başkanımız ve yönetimine, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Geçen yıl GEMTAŞ işçilerine 26 milyon lira ödeme yapılmışken bu yıl yapılan sözleşme ile ödeme 41 milyon 600 bin liraya çıkacak. Alın terinizin karşılığı 20-25 milyon lira fazla ücret ödeyeceğiz. Her yerde bunu söyleyin. Cumhuriyet Halk Partili Gemlik Belediyesi’nin çalışanları açıklanan asgari ücretin en az yüzde 40 üzerinde maaş alacaklar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.