Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Bu yöntemle cep telefonlarındaki depolama sorunu ortadan kalkıyor

CEP TELEFONLARINDA YAŞANAN HAFIZA PROBLEMİ, YAPILAN ÇİP DEĞİŞİMİYLE ORTADAN KALDIRILIYOR. TELEFON TAMİRİ USTASI ERSİN DİNDAŞ, “HAFIZA ARTIRIMI İŞLEMİNDE BÜYÜK BİR YOĞUNLUK VAR” DİYEREK VATANDAŞIN YAPILAN İŞLEME TALEP GÖSTERDİĞİNİ BELİRTTİ.

Bu yöntemle cep telefonlarındaki depolama sorunu ortadan kalkıyor
2

Cep telefonlarında yaşanan depolama alanı yetersizliği problemi, yapılan çip değişimiyle ortadan kaldırılıyor. Telefon tamiri ustası Ersin Dindaş, “Hafıza artırımı işleminde büyük bir yoğunluk var” diyerek vatandaşın yapılan işleme talep gösterdiğini belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Günümüz teknolojisiyle birlikte cep telefonları hayatımızda fazlasıyla yer alıyor. Gün içerisinde yapacağımız birçok işi cep telefonları sayesinde kolaylıkla yapabiliyoruz. İşlerimizi hallederken kullandığımız birçok uygulama hayatı kolaylaştırırken her geçen gün telefonun daha üst modeline ihtiyaç oluşturuyor. Gerek uygulamalar, gerekse yeni yazılım güncellemeleriyle düşük hafızalı birçok telefonda depolama sıkıntısı vatandaşı mağdur ediyor. Kapalı kasa cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte de vatandaş kendisi çözüm bulmadığı için yeni telefon ihtiyacı oluşuyor.

Gelişen teknolojiyle birlikte depolama sorunu da ortadan kalkıyor. Yeni cep telefonlarına göre çok daha düşük maliyetlerle ana kart üzerindeki depolama çipi değiştirilebiliyor. Böylelikle hafıza problemiyle kullanımı zorlaşan cep telefonları, daha uzun süre kullanım için hazırlanmış oluyor. Hafızası artırılmış cep telefonlarında kullanıma engel hiçbir problem de oluşmuyor.

“Hafıza yükseltilerek telefon daha uzun süre kullanıyor”

Eskişehir’de yaklaşık 15 yıldır cep telefonu tamiri işiyle uğraşan 34 yaşındaki Ersin Dindaş, hafıza artırımına vatandaşın yoğun talep gösterdiğini belirtti. Günümüz koşullarında yenisi 4 ile 15 bin lira aralığında değişen cep telefonlarını almak yerine birçok kişinin hafıza artırımı yaptırarak daha uzun süre aynı cihazı kullandığını belirten Dindaş, şu ifadeleri kullandı:

“Yıllar geçtikçe telefonların yazılımları güncellendiği için hafızalar yetersiz kalıyor. Bu yüzden hafıza artırımı işleminde büyük bir yoğunluk var. Telefonun içindeki çipi değiştirerek hafıza artırımı yapıyoruz. Cihazın öncelikle içini açıyoruz. Ana kart üzerindeki çip profesyonel bir şekilde sökülerek yerine hafızası yüksek olanı takılıyor. İnsanların genelde mağduriyeti hafıza oluyor. Hafıza yükselterek vatandaş mağduriyetini gideriyor ve telefonunu daha uzun süre kullanıyor. Yaklaşık 400 ile 500 lira kadar ödeme yapıldığında 64 GB hafızaya yükseltiliyor. Daha yüksek hafıza isteyenler 700 ile 800 lira kadar ödeyerek 128 GB yaptırabiliyor. Telefonun marka ve modeline göre değişiyor fiyatları. Şuan tek bir model üzerinden hafıza artırımı yapıyoruz. Diğer modeller için de talep artarsa hafıza artırımı işlemi yapılacaktır.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.