Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Berkin Elvan Güzelbahçe’de anıldı

Berkin Elvan Güzelbahçe’de anıldı
2

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülü yüzünden uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde Güzelbahçe’deki Berkin Elvan Parkı’nda heykeli önünde anıldı.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA)- Güzelbahçe Yaka Mahallesi’ndeki Berkin Elvan Parkın da düzenlenen anmaya, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri, CHP ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Gerici düşüncelerle mücadelenin önemine değinen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ‘‘8 yıl geçmesine rağmen Berkin’in acısı hala çok taze. Halkımızın Gezi Parkı’nda birleşip ses yükseltmesi özgürlük ve demokrasi yolunda ne kadar haklı olduğu gerçeğini bugün bizlere daha iyi gösteriyor. Çünkü ülkemiz özgürlük ve demokrasi yolunda her geçen gün daha kötüye gidiyor. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde Berkin gibi çocuk ve gençlerimizi kaybettik. Bu zihniyetle olan mücadelemiz, bu anlayışın tamamen yok olmasına kadar sürecek. Doğruları anlatmaya, savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. İnanışımızı ve birliğimizi bozmadığımız sürece bu uğurda Berkin gibi kaybettiğimiz birçok canımızın da çabası boşa çıkmayacak. Berkin’i bu duygu düşünceler içinde saygıyla anıyorum. Anne ve babasının acıları paylaşıyorum. İlçemizde kurduğumuz demokrasi ve özgürlük anlayışının ülkemize hakim olmasını diliyorum’’ dedi.

Nazım Hikmet’in Hürriyet Kavgası şiiriyle söze başlayan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, ‘‘Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük ve Mehmet Ayvalıtaş gibi nice gençlerimiz hayatlarının daha baharında toprak oldu. Tek istedikleri bu ülkenin daha yaşanılabilir, daha özgür ve bağımsız olmasıydı. Bu amaçlar için mücadele ettiler.2023’te ülkemize bahar gelecek gençlerimiz güzel günler görecek. Berkin Elvan ve bu uğurda yitirdiğimiz tüm canların önünde saygıyla eğiliyorum’’ dedi. Konuşmaların ardından anmaya katılanlar Berkin Elvan heykeline karanfil bıraktılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.