Dolar 32,5062
Euro 34,8299
Altın 2.490,55
BİST 9.539,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Bakan Nebati: Manipülasyona izin vermeyeceğiz

Bakan Nebati: Manipülasyona izin vermeyeceğiz
2

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündemde olan ayçiçek yağı stoğuna ilişkin yaptığı değerlendirmede manipülasyon yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Hiçbir şey yapmasak bile temmuz ayına kadar yetecek ayçiçek yağı stoğumuz var” diyerek bu konuda manipülasyon yapılmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Hiçbir şey yapmasak bile temmuz ayına kadar yetecek ayçiçek yağı stoğumuz var” diyen Bakan Nebati, fiyat istikrarının sağlanmasının birinci önceliklerinden olduğunu kaydederek, “Enflasyonla mücadele sabırlı olmayı ve kararlı adımlar atmayı gerektirmekte. Tüm kurumlarla tam uyum ve istişare içinde çalıştığımızı belirtmek isterim. Bu bağlamda fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesine ve sürdürülmesine yönelik kurduğumuz Fiyat İstikrar Komitesini aktif bir şekilde kullanıyoruz. Geçen hafta 3. toplantımızı gerçekleştirdik. Gıda fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskıyı artırmak ve halkımızın gıdaya ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla KDV oranını yüzde 1’e indirdik. Enerji fiyatlarındaki artış sebebiyle meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektrikte KDV’yi yüzde 8’e indirdik” diye konuştu.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1500799392256827393
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.