Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bakan Bozdağ: Sağlıkta hak-hukuk korunacak

Bakan Bozdağ: Sağlıkta hak-hukuk korunacak
2

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sağlık çalışanları yönelik şiddetin vicdanları sızlattığını vurgulayarak, “Bir adam çok sevdiği evladına elleriyle şifa dağıtacak bunun için ‘biraz müsaade et şunu bir muayene edeyim’ diyen hekime, sağlık personeline nasıl öfkelenir, şiddet uygular? Ben bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Benim mantığım da almıyor vicdanım da almıyor” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Adalet Bakanlığı,Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu’na Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katıldı.

Pandemi süreciyle 2 yıldır özveriyle büyük mücadele eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve tüm sağlık çalışanlarını teşekkür ederek sözlerine başlayan Bakan Bozdağ, sadece Türkiye’de değil dünyanın dört yanında haksızlık ve hukuksuzla amasız ve fakatsız mücadelenin herkesin boyun borcu olduğunu söyledi.

Hem vatandaşımıza hizmeti, hem de hekim ve sağlık çalışanlarımıza hizmeti güvence altına aldıklarını belirten Bakan Bozdağ, “O nedenle bu adımın tarihi bir adım olduğuna yürekten inandığımı buradan ifade etmek isterim. Tabi bu kanunla ilgili sağlık bakanlığının meclisteki sağlık komisyonumuza, adalet komisyonumuza yardımcı olsun diye mutfakta yaptığı destek çalışmalarında elbette bütün bunlar gözetiliyor. Tıbbın gereklerine aykırı davrandığı kasten aykırı davrandığı sabit olmadıkça tazminata konu olmayacaktır. Bununla ilgilide zaten kurullar var. Onlar karar verecektir. İçtihatta hata edebilir hepimiz yaparız. Ama bile bile tıbbın gereklerine aykırı olduğunu bile bile davrandığı takdirde bu da yargı kararı ile sabit olduğu takdirde ancak tazminata konu olabilecek. Onunda rücusu mesleki sorumluluk kurulu yanılmıyorsam öyle bir kurul karar verecektir. O kurulun kararı ile rücu edip etmeme sağlanacaktır. Bu büyük bir güvencedir. İnşallah bu güvence hekimlerimiz için hayırlı olur, vatandaşlarımız için de hayırlı olur diye temenni ediyorum” diye konuştu.

Bakan Bozdağ, “Biz bir yandan hekimlerimizi, diş hekimlerimizi, sağlık çalışanlarımızın hakkını, hukukunu koruyacağız öte yandan da bu yolla vatandaşlarımızın yakalandığı dertten hastalıktan hızlıca kurtulmasının yolunu açacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.