Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇nde Oyun Ve Ani̇masyon Geli̇şti̇rme Merkezi̇ Kuruluyor

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FUAT ERDAL VE BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI (BEBKA) GENEL SEKRETERİ DOÇ. DR. MUHAMMED ZEKİ DURAK, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İÇERİSİNDE YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OYUN VE ANİMASYON GELİŞTİRME MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak, Anadolu Üniversitesi içerisinde yapım çalışmaları devam eden Oyun ve Animasyon Geliştirme Merkezi’ni ziyaret etti.

Kurumsal Web Tasarım

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Üreten Şehirler Programı çerçevesinde finanse edilen ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile Anadolu Üniversitesi yürütücülüğünde kurulan Oyun ve Animasyon Geliştirme Merkezi, Yunus Emre Kampüsü içerisinde kuruluyor. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak, yılsonuna doğru tamamlanacak olan merkezi ziyaret ederek çalışmaların yerinde inceledi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Erdal ve Durak, merkezin oyun ve animasyon sektörüne önemli katkılar sağlayacağını belirterek, İHA muhabirlerine açıklamalarda bulundular.

“Üniversitemiz bu konuda uygun bir alt yapı ve ekosisteme sahip”

Yürütülen projenin amaçlarına değinen Rektör Erdal, “Amacımız burada oyun ve animasyon sektörüne hem istihdam hem de genç girişimciler yetiştirmek. Bu proje çerçevesinde ortaya çıkacak demo oyunlar, yine girişimcilik alanına açılacak. Üniversitemiz bu konuda uygun bir alt yapı ve ekosisteme sahip. Hem Güzel Sanatlar Fakültemiz; çizgi film ve animasyon bölümü, resim ve grafik bölümleri, aynı zamanda konservatuarda seslendirme bölümleri bu tür bir girişimciliğe ev sahipliği yapacak bir yeterliliğe sahip. ATAP Teknopark bünyesinde de çok sayıda animasyon girişimci şirketlerimiz var. Bu projenin özellikle yükselen bir sektör olan oyun ve animasyon sektörüne çok önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

“Eskişehir zaten animasyon sektöründe kuvvetli illerimizden bir tanesi”

Merkezin hedefleri arasında sektöre başarılı firmaların kazandırılmasının da yer aldığını dile getiren Genel Sekreter Durak ise, “Sanayi ve BEBKA Kalkınma Ajansı destekleriyle Eskişehir’de Üreten Şehirler çerçevesinde Oyun Geliştirme Ve Animasyon Merkezi kuruluyor. Eskişehir zaten animasyon sektöründe kuvvetli illerimizden bir tanesi. Anadolu Üniversitesi de bu konuda başarılı çalışmalar yürüttü. Bu proje çerçevesinde de çeşitli alt yapılar geliştirerek, kuluçka ve ön kuluçka firmaları kurularak oyun sektöründe yeni girişimler çalışma imkânları bulacak. Hedefimiz bölgemizden çok başarılı oyunlar oluşturan firmaların sektöre kazandırılması. Bugün de çalışmaları yerinde inceledik. İnşallah yılsonuna doğru da tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.